A tekvondós Salim Omar Gergely a kilencedik helyen végzett

Nem folytathatja a vigaszágon, kilencedikként zárt a tekvondós Salim Omar Gergely a párizsi olimpiai 58 kilogrammos súlycsoportjában.

A 21 éves magyar versenyző, aki 2021-ben Tokióban ötödik volt, a negyeddöntőben kikapott a címvédő olasz Vito Dell’Aquilától, így legyőzője döntőbe jutására lett volna szüksége ahhoz, hogy harcban maradjon a bronzéremért.

hirdetés

Nem sokan gondoltak rá, de a favorit, 2022-ben világbajnok olasz sportolónak szinte esélye sem volt az elődöntőben Gasim Magomedov ellen, ugyanis a 21 éves azeri – akinek karrierje eddigi legjobbja egy vb-5. helyezés volt – nagy fölénnyel, két sima menetben (9-4, 11-1) verte Tokió bajnokát.

A tekvondósok küzdelmeiben csütörtökön a 68 kilogrammosok között Józsa Levente lesz érdekelt, neki már a selejtezőben harcolnia kell, első ellenfele a kínai Liang Jü-suaj lesz 10.10 órakor.

Fotó: Párizs, 2024. augusztus 7. Salim Gergely (k), Salim Omar Gergely veresenyző (b) edzője, édesapja az olasz olasz Vito Dell’Aquila elleni mérkőzés után a férfi tekvondósok 58 kilogrammos versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 7-én. A magyar tekvondós kikapott, és amennyiben legyőzője bejut a fináléba, akkor a bronzéremért folytathatja a vigaszágon. MTI/Czeglédi Zsolt

Göbölyös Gábor/MTI