Azt állította egy kevermesi nő, hogy betörtek a házukba, végül elismerte, hogy csak kitalálta a történetet

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rá akart ijeszteni, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Betörtek a házukba, ezt állította egy kevermesi nő. Kiderült, nem történt bűncselekmény, hanem ő maga keltette azt a látszatot, hogy idegen járt náluk és elvitte a pénzüket. Hatóság félrevezetése miatt emelhet vádat ellene az ügyészség.

Bűncselekményről tett bejelentést a 112-es segélyhívón június 24-én este egy kevermesi nő. Azt állította, hogy 16 óra és este fél 7 között betörtek a házukba. Levágták a lakatot a kiskapuról, és bementek az épületbe, aminek az ajtaját becsukták, de nem zárták be. Hozzátette, hogy egy laptop, egy hangfal és félmillió forint megtakarításuk tűnt el.

hirdetés

A rendőrök helyszíni szemlét tartottak, és úgy tűnt számukra, hogy nem járt idegen a házban.

Ezzel szembesítették is a nőt, aki végül elismerte, hogy hazudott. Szüksége lett volna a család félretett pénzére, de ezt nem tudta megbeszélni a férjével, ezért megrendezte a betörést. Utóbb megbánta, amit tett, hogy valótlant állított a segélyhívón és félrevezette a rendőrséget.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a lopás gyanúja miatt elrendelt nyomozást megszüntette, de indított egy másik eljárást a nő ellen, amelynek iratait vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségre.

Police.hu