75. születésnapot ünnepelt a szlovák iskola

Szlovák

Fennállásának 75. évfordulóját ünnepelte a közelmúltban a békéscsabai Szlovák Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium. Családias hangulatban, több százan töltötték együtt a napot.

Október 19-én szombaton egy egésznapos programmal várták az intézmény jelenlegi tanulói és munkatársai a visszatérő régi diákokat – árulta el Kovácsné Gombár Mónika, az iskola alsó tagozatos munkaközösségének vezetője. A rendezvény nagyon jól sikerült, idősek és fiatalok örültek egymásnak ezen a napon. Tartalmas beszélgetéseket folytattak a résztvevők, megismerték egymást a különböző évfolyamokba járó volt diákok.

Osztálytalálkozók is zajlottak ezen a napon, előzetesen nagyjából 400 résztvevőre számítottak, de ezt valószínűleg túlszárnyalták. Viszont végül nem különültek el az osztályok szerint a vendégek, hanem együtt beszélgettek. Egy fotókiállítást is megnyitottak az esemény alkalmából a tornateremben, melyet egy táncos mulatság követett. 75 éve őrzi a családias hangulatot a szlovák iskola, ezt a tradíciót mindenképpen szeretnék folytatni.