Elismerték dr. Kulcsár László munkáját

Dr. Kulcsár László Fotó: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke, a Szent István Egyetem címzetes egyetemi docense augusztus végén megkapta a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést, a magyar gazdák érdekképviselete és a vidék értékeinek megőrzése iránti elkötelezett, kiemelkedő tevékenységéért.

A szakember gyerekkora óta érdeklődik az agrárium iránt, hivatásának is ezért választotta ezt a területet. Saját elmondása alapján falusi gyerekként elég hamar rálátása volt a mezőgazdaságra. Iskolái elvégzése után kezdő ügyvédként is már a mezőgazdasági nagyüzemek ügyeivel foglalkozott. A baráti, szorosabb kapcsolat ekkor bontakozott ki az üzemek vezetőivel és munkavállalóival egyaránt. Ezzel alapozta meg mai munkásságát.

hirdetés

Ma a kamara elsősorban szakmai köztestület – ezt azért hangsúlyozza dr. Kulcsár László, mert sokan összetévesztik a gazdasági érdekképviseleti tevékenységgel, holott inkább szakmai érdekképviseletről van szó. Segítő szándékkal figyelemmel kísérik a tagok gazdálkodását, tanácsokkal, információkkal látják el őket folyamatosan. A kamara komoly infrastruktúrával és szakmai műhelyháttérrel rendelkezik, ezért az információs bázisa is naprakész. Rendszeresen fórumokat, megbeszéléseket szerveznek, hogy eljussanak az információk az érintettekhez.

Fontos tevékenységük még a falugazdász hálózat, amely minden településen, akár állandó irodával vagy ügyfélszolgálattal elérhető. Ez nem csupán a tanácsadás, beszélgetés szintjén van, hanem komoly operatív segítséget is jelent. Például az egységes kérelmek benyújtása sokszor az ő hathatós közreműködésükkel történik. Többek között ezért is vallja a megyei elnök, hogy munkatársai nélkül nem kaphatta volna meg ezt az elismerést.

Szóljon hozzá!

+ 29 = 32