Ismét nyílt napot szerveznek a Savioban

nyílt nap Fotó: Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola

Ismét nyílt napra készülnek a békéscsabai Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola munkatársai és diákjai. Ez lesz a második a tanévben, amikor a leendő elsősök szülei is betekinthetnek az intézményben folyó munkába.

hirdetés

Ahogyan arról írtunk korábban is, egy adott tanévebn több alkalommal is lehetőséget ad arra az iskola vezetése, hogy a leendő és a most odajáró diákok szülei még jobban megismerhessék az intézményt. Ebben a tanévben két alkalommal szerveznek nyílt napot és háromszor Mese-suli foglalkozást. Február 23-án lesz a második nyílt nap, március 23-án és április 6-án pedig a Mese-suli. Mindegyik rendezvény szombaton van, hogy a szülők gond nélkül el tudjanak menni. Ezek a programok segíthetnek eldönteni, hogy valóban kölcsönösen jó választás-e a kisgyermeknek és családjának az iskola, valamint az iskolának a gyermek. Mivel a következő nyolc évben a fiatal majdhogynem több időt tölt majd az intézmény falai között, mint otthon, fontos, hogy a nevelésben hasonló elveket valljanak.

hirdetés

A nyílt napok és foglalkozások azért kiemelten fontosak, mert nem körzeti az iskola. Ezáltal nincsenek kötelezettségeik a gyerekek felvételét tekintve. Az itt tanuló diákoktól és családjuktól elvárják, hogy elfogadják a keresztény értékrendet és ennek mentén közösen tudják nevelni az itt töltött évek alatt a fiatalokat. A gyerekek számára fontos és érték a tanulás igen kicsi kortól. Számos modern eszközt és módszert használnak arra a pedagógusok, hogy a tudásukat bővítsék. Például minden tanteremben van már digitális tábla.

Az iskola vezetése és munkatársai minden megtesznek, hogy a gyerekek jól és hasznosan töltsék az idejüket. Caimacan Klára, az intézmény igazgatója kiemelte, hogy annyi délutáni foglalkozás van, hogy nehezen tudnak választani a diákok, már most időszűkében vannak. Sportolhatnak, zenét tanulatnak, kézműveskedhetnek. Pályázati forrásból több kirándulást is szerveznek nekik. Fontos, hogy az ismereteik állandóan és széles körben bővüljenek. Együttműködési megállapodásuk van a Békés Megyei Könyvtárral, bérletük van a Jókai Színházba, tehát valóban minden területre odafigyelnek. Már a pályaorientáció is egyre nagyobb hangsúlyt kap, hetedik osztálytól igyekeznek a különböző utakat bemutatni a gyerekeknek.

A fejlődés, újítás azonban nem állhat le. Fontos évfordulóhoz érkezik az intézmény, 25 éves lesz 2019-ben. Ezalkalomból pedig egy új, korábban már elindult kezdeményezést szeretnének megvalósítani. Egy óvodát szeretnének létrehozni az iskolához kapcsolódva, viszont ennek részleteit még nem tudta megosztani az igazgatónő.  digitális eszközök, sporteszközök fejlesztése szintén állandón napirenden van.

A Caimacan Klárával készült interjút itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

85 − = 78