A nyílt napok alatt mutatkozik be az iskola

iskola Az iskola szép épületét is sokan dicsérik. Fotó: saviokatolikusiskola.hu

Egy általános iskola kiválasztása legalább olyan fontos, mint a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény helyes megválasztása. Ezért is szerveznek több nyílt napot is a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolában. Ezen alkalmakkor a családok az iskolát, az iskola pedig a családokat ismerheti meg.

hirdetés

Caimacan Klára, az intézmény igazgatója elárulta, hogy tulajdonképpen a következő tanévre szóló beiskolázást már szeptemberben elkezdik. Nagyon fontosnak tartják, hogy minden gyermek megtalálja a számára tökéletes iskolát. Kétszer tartanak nyílt napot, az első november 24-én lesz, reggel 8 órától várják az érdeklődőket. Az igazgatói tájékoztató alatt és után a leendő tanítónénik foglalkoznak a gyerekekkel, tehát őket is érdemes odavinni. Dr. Kocsisné Havasi Katalin és Bódiné Bazsó Tünde lesznek a következő évfolyam pedagógusai. Február 23-án lesz majd a máodik nyílt nap, de addig is szerveznek Suliváró Játszóházat. Januárban, márciusban és áprilisban lesznek a foglalkozások, ezek során igyekeznek megismerni a kicsiket, hiszen belőlük lesznek majd a következő elsősök.

Mivel nem körzeti az iskola, meg tudják válogatni, hogy mely diákokat veszik fel. Az igazgató örömmel osztotta meg, hogy rendszeresen túljelentkezés van. Ráadásul sokszor előfordul, hogy felsőbb évfolyamos diákok szeretnének átjönni ebbe az intézménybe. Bár egyházi, katolikus az iskola, nem feltétel a katolikus családi háttér, a megkeresztelkedés sem. A testvérek élveznek elsőbbséget, majd a foglalkozások keretében a megismert gyerekek közül eldöntik, ki illene a közösségbe. A pedagógusok szerint a mai világban érdemes a gyerekeknek határokat szabni, hogy legyen mire támaszkodniuk. Ezt a szemléletet követik az intézményben: szeretetteljes légkörben, de szabályok között nevelik a fiatalokat.

Mivel az iskola kicsit kívül esik Békéscsaba belvárosától, egy iskolabusz segíti a gyerekek szállítását. Ha a szülőknek nincsen autója, vagy nehezen tudják hozni-vinni a kicsiket, akkor a busz reggel a város minden részéből összeszedi őket, délután pedig hazaviszi. Egy nagy előnye viszont van annak, hogy a város szélén van az intézmény. A város többi iskolájához képest nagy udvara van, játszótérrel, füves területtel. Bőven elférnek az osztályok.

A tehetséggondozás egy kiemelt feladata még az intézménynek, ahogyan a legtöbb egyházi iskolának is. A művészeti ágak bemutatása, oktatása része a hétköznapoknak. Zeneiskolai órák, néptáncórák, kézműves foglalkozások és szakkörök vannak beiktatva az órarendbe. A gitárklub számára például már csak szombaton volt hely, de a családok és az azt vezető pedagógus így is vállalta. A pályázatoknak köszönhetően a programok sora is egyre színesebb, folyamatosan korszerűsödik az iskola eszközparkja, a közelmúltban a könyvtárat is fel tudták újítani. Rendszeresen vesznek részt továbbképzéseken a pedagógusok, hogy elsajátítsák a legújabb módszereket.

Az intézményről további információkat a honlapjukon találnak.

A Caimacan Klárával készült teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

4 + 4 =