Nyirkos őszi idő érkezik

őszi

Csak ízelítőt kaphattunk a télből, a folytatásban esős, borongós, igazi őszi idő ígérkezik -írja az Időkép.

hirdetés

Szerdán már búcsút is mondhatunk a havas, télies időnek, szürke, borongós idővelindul majd a nap. A Dunától keletre esőre, szitálásra, míg nyugaton borús, helyenként ködös reggelre készülhetünk, de gyenge eső néhol itt is előfordulhat. Napközben marad a borult idő, néhol párás, ködös lehet a délután is. Esőre legtovább az Alföldön számíthatunk. Északkeleten élénk lehet az északkeleti szél. Hajnalban 1-6, napközben 4-10 fok között alakul a hőmérséklet.

hirdetés

Csütörtökön is elmarad a napsütés, egész nap borongós, felhős lesz az idő. Párás, ködös és esős időszakok válthatják egymást. Szinte bárhol eleredhet a nap folyamán az eső, az Északi-középhegység magasabb csúcsain havas eső, átmeneti havazás sem kizárt. A változó irányú szél mindenütt gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban -2 és +5, napközben legfeljebb 2 és 6 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk.

Pénteken is a felhők lesznek túlsúlyban, csak rövid napos időszakok lehetnek. Kevesebb felhőre a déli és a középső országrészben számíthatunk. Számottevő csapadék nem valószínű, azonban szitálás, ködszitálás, gyenge eső elszórtan előfordulhat, helyenként tartósan megmaradhatnak a pára- és ködfoltok. Északnyugaton megélénkülhet a délkeleti szél. Hajnalban nagyrészt mindenütt nulla fok felett alakul a hőmérséklet, legfeljebb néhol számíthatunk talajmenti fagyra. Délután a legmelegebb órákban 3-9 fokot mérhetünk.

Szombaton többfelé feltámad a szél, de marad az enyhe idő.

Vasárnap az ország nagy részén már elérhetjük a 10 fokos maximum-hőmérsékletet. Főként szombaton, de időnként vasárnap is megnövekszik a felhőzet, helyenként eső, gyenge eső is lehet.

hirdetés

Szóljon hozzá!

83 + = 93