ITF taekwon-do versenyt szerveztek Battonyán

taekwon-do Fotó: Gregor László

Hagyomány, hogy a Békés Megyei Harcművész Szövetség versenynaptára a Barátság Kupa nyílt ITF taekwon-do versennyel kezdődik. A battonyai Barátság Sportegyesület különleges díjakkal, jó szervezéssel évről-évre egyre nagyobb mezőnyt mozgósít.

Idén 24 klub 173 versenyzője két irányzat képviseletében – taekwon-do, kick-boksz – küzdött meg három folyamatosan működő páston. Gombos Attila főbíró nem sok pihenést engedélyezett a bírói stábnak. Ahogyan ez várható volt, a küzdelmek kivételével a barátság jellemezte a versenyt, ott azonban hatalmas csaták alakultak ki. Persze, a sportszerűség keretei között.

hirdetés

Az ünnepélyes megnyitókor Marjai János, Battonya város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, eredményes küzdelmet kívánva. Csatlakozott hozzá Máté Zoltán VI.DAN, a magyar ITF Taekwon-do Szövetség alelnöke is, aki külön köszöntötte a körmendi kick-boxosokat, a veszprémi és péti taekwon-dosokat, hiszen ők érkeztek legmesszebbről Battonyára.

Majd Shihan Gregor László VII.DAN átadta a helyi klub, a Barátság SE versenyzőjének, Mezei Nikolettnek a „2018 év  Kiváló Harcművésze” díjat. Mezei Nikolett  taekwon-do világ- és Európa bajnok, kick-box világbajnok volt, így méltán kapta meg a Békés Megyei Harcművész Szövetség díját. Természetesen a város vezetői közül jelen volt, mint mindig, Varga István jegyző. Kondoros alpolgármestere, Kozsuch Kornél is eljött, ez azért is fontos, mert ezek a harcművész klubok nem létezhetnének a rájuk büszke és őket segítő önkormányzatok nélkül. Szerencsére Békés megyében bőven találni ilyen példa értékűen támogató önkormányzatokat.

Ahogyan haladt előre a verseny, egyre keményebb mérkőzéseken szurkolhattak a nézők. A magyar taekwon-do és kick-box korosztályos válogatott jó néhány tagja indult a versenyen, így érthetően színvonalas küzdelmek alakultak ki. Nem csoda, hiszen másnap a magyar ITF taekwon-do válogatott  tartott válogatott edzést a battonyai csarnokban. Vagyis az áprilisi németországi világbajnokságra készülő keret jó néhány tagja is részt vett a megmérettetésen. A sportszerű, de kemény küzdelmek mellett a versenyorvos sem unatkozott, ez velejárója egy küzdősport versenynek.  A Békés megyeiek közül 10 klub indított versenyzőket, és jó pár érmet sikerült megyénkben tartani.

A rendezés a megszokott módon magas színvonalú volt. Rádainé Rácz Róza elnök asszony és csapata ismét mindent megtett a rendezvény sikeréért. Záloga volt ez egyben annak, hogy jövőre ismét sokan, még messzebbről is eljöjjenek Battonyára. Talán most már érdemes lenne a határokon kívülről is vendégeket fogadni, hiszen adott mind a város, mind a klub energiája egy még jelentősebb verseny megrendezéséhez – számolt be a rendezvényről Gregor László.

Szóljon hozzá!

24 + = 29