Megnyílt a LEGO kiállítás Gyulán

Fotó: Körös Hírcentrum

A Kohán Képtárban megtekinthető kiállítás elsőként került megrendezésre Békés megyében, Gyulán. A kiállításra díjmentesen lehet ellátogatni, ahogy a foglalkozásokon való részvétel is ingyenes, csupán a csoportos érkezéssel kapcsolatban szükséges az előzetes bejelentkezés a lego(kukac)gyulakult.hu e-mail címen vagy a 06 66 463 544-es telefonszámon 15 fős létszám esetén.

A kiállítást dr. Görgényi Ernő polgármester nyitotta meg a mai napon. Örömmel nyugtázta a gyermekek és felnőttek egyaránt csillogó szemeit, ezért ünnepi eseménynek nevezte ezt a napot. „A LEGO egy időtlen alkotás. Amikor kisgyermek voltam, akkor karácsonykor abban reménykedtem, hogy a Jézuska a fa alá három dolgot tesz majd: könyvet, matchboxot, de amit a legjobban vártam az a LEGO volt” – nosztalgiázott a városvezető. A mai világban is változatlan örömet okoz a LEGO, amit ma is gyermekek milliói élveznek, arról pedig, hogy ez a kiállítás miért a Kohán Képtárban lett megrendezve, a polgármester elmondta; a LEGO is a kultúra része.

hirdetés
Fotó: Körös Hírcentrum

Végül köszönetet mondott azoknak, akik segítettek abban, hogy ez a kiállítás létrejöjjön; a Stílus Fashion Kft.-nek, akik egész éjszaka azon dolgoztak, hogy felépítsék a számos, különleges LEGO alkotást, valamint Alt Norbert alpolgármesternek, aki rengeteget tett azért, hogy megvalósulhasson ez a kiállítás és játszóház. Köszönetet mondott még az Erkel Ferenc Kulturális Nonprofit Kft. vezetőinek és munkatársainak, akik szintén sokat tettek a megvalósulásért.

A kiállítás május 26-ig megtekinthető, amelyre nem csak a gyulaiakat várnak.

Nyitvatartási idő:

  • hétköznap: 9–17 óráig
  • hétvégén 10–18 óráig

A klubfoglalkozások időtartama hétköznapokon:

  • Duplo 9.00–10.30 és 11.00–12.30
  • Friends: 11.00–12.30 és 13.00–14.30
  • Classic: 13.00–14.30 és 15.00–16.30

Ezekben az időpontokban felnőtt animátorok várják az érdeklődőket, a fennmaradó időszakokban pedig önkéntes segítő diák animátorok.