Két hét elteltével javulni kezdett Zente állapota

Zente, kezelés Fotó: Facebook

Két hete megkapta a világ egyik legdrágább gyógyszerét Zente, mostanra állapota javulni látszik.

„Végre elindult a javulás!” – írja Zente édesanyja a legutóbbi Facebook bejegyzésében. Mint fogalmaz: a szteroidot és a gyomorvédőt Zente rendre kihányta. Akár háromszor is egymás után, ezért mindkét készítményt kúpban kapja. Azóta semmilyen probléma nem volt ezen a téren.

hirdetés

„Törvényszerű, hogy a kezelés mindenkinél kivétel nélkül gyakorol némi negatív hatást. A vérlemezkék száma csökken, a májenzim érték pedig nő. Lehet még más is, de olyan Zenténél szerencsére nem mutatkozott.
Nos nálunk is így volt. Az első vérvétel után nem voltak túl szépek a számok, de jelzem még egyszer, hogy erre is számítottunk.”

„Zente kedve töretlenül jó, most is és az elmúlt két hétben végig. Energikus, egész nap játszunk picit tornázunk.
A folyamat még hosszú természetesen. Gyermekenként változó ki mikor éri el újra a tökéletes értékeket. Bizakodunk, hogy nálunk ez december végére bekövetkezhet, de nem vagyunk türelmetlenek. Szerencsére már nem sürget minket az idő.”


Idő közben az ugyancsak SMA-s, Levente nevű kisfiúnak is összeadták a 700 millió forintot és egy Lencsi nevű kislány is kapott segítséget. Őt ugyan már nem lehet műteni, mert ahhoz idős, de az összegyűlt 20 millióból az életkörülményeit tudják javítani.