Kutyaharapás következtében súlyos sérüléseket szenvedett egy nő Békéscsabán

elakadt, 47-esen, mentő, pirotechnikai Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Körös Hírcentrum

A Békéscsabai Járási Ügyészség gondtalanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat és felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt egy többszörösen büntetett előéletű 71 éves békéscsabai férfival szemben.

A férfi és a sértett nő kutyáik sétáltatása során többször találkoztak. Az egyik ilyen alkalommal 2019. március 15-én a férfi Akita fajtájú kutyája bántalmazta a sértett nő kutyáját, amelynek következtében az eb kimúlt. A férfi 2019. április 29-én telefonon felhívta a sértettet és arra kérte, menjen át hozzá Békéscsaba, Penza lakótelepi lakásába, hogy a történteket megbeszéljék.

hirdetés

Miközben a nő és a férfi a szobában beszélgettek, a férfi erkélyre kizárt kutyája izgatottan kaparta és harapta az ajtót. A férfi annak ellenére, hogy látta kutyája felfokozott és ingerült állapotát, beengedte az állatot, amely azonnal az asztalnál ülő sértetthez ugrott és el kezdte marcangolni a bal karját.

A férfi a nőt kórházba szállította. A sértett a kutyaharapás következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, sérülései maradandó fogyatékossággal gyógyultak – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.