Fóri Márta: Sokat segítenek a szülők a tornászok otthoni edzésében

fóri Fotó: Körös Hírcentrum

A Torna Club Békéscsaba versenyzői, edzői is nehezen viselik, hogy nem járhatnak be nap mint nap az edzésekre, de addig, amíg nem dolgozhatnak ismét együtt, otthon igyekeznek formában tartani magukat. A részletekről Fóri Mártát, a klub elnökét kérdeztük.

hirdetés

Gyakorlatilag az utolsó pillanatig dolgoztak a Torna Club Békéscsaba szakemberei, hogy a kicsik-nagyok a lehető legtöbb segítséget megkapják az otthoni munkához. A gyakorlatokat beszélték át, vették fel videóra, a mozdítható szereket osztották ki, hogy valamennyire otthon is tudjanak gyakorolni a tornászok. Természetesen a körülmények közel sem ideálisak, de egyelőre ennyit tehet minden sportoló. Az online kapcsolattartás működik az egyesületnél, így figyelemmel kísérhetik az edzők a klub tornászait – szögezte le Fóri Márta.

Online nagyon nehéz levezényelni egy edzést, hiszen nem tudják kijavítani a mozdulatokat. A szülők segítségére nagy szükség van, nem egyszer az egyes elemek végrehajtását, a gyerekek helyes mozdulatait a szülő segíti. Emellett pedig vissza tudja küldeni az edzőnek a felvett anyagot. De nagyon kreatívak a szülők. Volt olyan, aki már gerendát, nyújtót vagy korlátot szerzett otthonra. Ez a néhány hét arról szól, hogy megmaradjon a sportolók állóképessége, lazasága. Aki ki tud menni, az elmehet a szabadban futni.

Március közepétől indult volna a versenyidőszak. Minden korosztálynak május végéig lezajlott volna az országos csapatbajnokság. Külföldi versenyekre is készültek, Szujó Hanna Párizsba készült az Európa-bajnokságra, Noémi pedig több világkupára ment volna. Hanna éppen Budapesten edzőtáborozott amikor kihirdették a veszélyhelyzetet. Maradhatott volna a fővárosban, hogy a válogatottal eddzen, de inkább hazajött. Noémi Budapesten készül, a szigorú előírásokat betartva.

hirdetés