Szarvas Péter: Lehet Békéscsabán sikerkönyvet készíteni

A múzeumi évkönyv kiadása mindig is elsőbbséget élvezett a Munkácsy Mihály Múzeum könyvkiadási tevékenységében. 2013 óta az intézmény kiadványozási stratégiája megváltozott, a Munkácsy Mihály Múzeum Évkönyve megújult. Az intézményben folyó kutatások eredményeit már nem csak a szűk szakmának szóló tanulmányokban publikálja a múzeum, hanem tematikus, szép kivitelű, szélesebb érdeklődő réteg igényeinek is megfelelő kiadványokat ad ki.
Az új szemléletű évkönyvek sorába illeszkedik a Csabensis. Békéscsaba 300 című kiadvány, amely 19 szerző munkája, és a csabaiakról szóló 300 rövid írást közöl, gazdag illusztrációval. A Csabensis latin szó, csabait jelent. A címnek megfelelően érdekes információkat, jellegzetes épületeket, fényképeket, tárgyakat, személyiségeket ismerhet meg az olvasó Csabáról, melyek megjelenítik a város vallási-, kultúrális-, művészeti- és népéletének legfontosabb, legszebb, legérdekesebb momentumait.
A Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulójára szánt 20117-ben publikált kiadvány második kiadását, a nagy érdeklődésre való tekintettel, 2018. február 12-én jelentette meg a múzeum, annak érdekében, hogy mindenkihez eljusson, aki Békéscsaba múltja és jelente iránt érdeklődik.

hirdetés

hirdetés
hirdetés