Békéscsabán a “Biztonság hete”

Fotó: Police.hu

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság Békéscsabán rendezi meg a „Biztonság hete” országos programsorozat megyei rendezvényét.

hirdetés

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége 2018. szeptember 17-e és 23-a között „Biztonság hete” címmel rendez országos programot. Ennek keretében Békés megyében 2018. szeptember 17-én, hétfőn, Békéscsabán, a Szent István téren várja az érdeklődőket a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

hirdetés

A 10 órakor kezdődő és 13 óráig tartó rendezvényen, több állomáson, különböző megközelítésben foglalkoznak a szakemberek a biztonság kérdésével. Az érdeklődők vetélkedőkön, interaktív játékokban vehetnek részt, hasznos ismereteket sajátíthatnak el és tanácsokat kaphatnak, így például a Magyar Vöröskereszt szakembereitől megtanulhatják az újraélesztést. A személygépkocsit vezetők oktató segítségével gyakorolhatják, hogyan tolassanak, parkoljanak a tükrök segítségével és tesztpályán tapasztalhatják meg, milyen veszélyekkel jár, ha vezetés közben mobiltelefont használnak. Ki lehet majd próbálni az úgynevezett részeg szemüveget, amelynek segítségével józanul is megtapasztalhatják, hogyan érzékeli környezetét, a körülötte lévő forgalmat egy ittas közlekedő.

Bemutatót tart a katasztrófavédelem, a szervezet szakemberei a tűzesetek megelőzésével kapcsolatos információkkal is szolgálnak majd a rendezvényre ellátogatóknak. A szervezők a gyermekek számára is készülnek játékos feladatokkal, apró ajándékokkal. A programban résztvevő szervezetek minden érdeklődőt szeretettel várnak 2018. szeptember 17-én, Békéscsabán, a „Biztonság hete” elnevezésű rendezvény Békés megyei állomásán.

Forrás: Police.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

12 − 7 =