Újabb versenyt nyertek a megyei rendőrök

verseny A képen balról jobbra: Kruzsicz Róbert r. törzszászlós, Kállai Katalin r. őrnagy, Somogyi Ferenc r. alezredes. Fotó: police.hu

Békés megyei rendőrök nyerték meg a Tevékenység-irányítási Központok munkatársainak megrendezett országos versenyt.

hirdetés

Szakmai felkészültség, lényeglátás, pontosság, gyorsaság és jó kommunikációs képesség. A 112-es egységes segélyhívó hívásfogadó központjaiban és a Tevékenység-irányítási Központokban szolgálatot teljesítők összetett, felelősségteljes feladatot látnak el. A nap 24 órájában magas színvonalú munkát kell végezniük annak érdekében, hogy a bajba jutottak megfelelő segítséget kapjanak.

hirdetés

Évente országszerte ötmillió hívás érkezik a segélyhívó számokra. Az operátorok akár valós, akár fals hívást fogadnak, a legjobb tudásuk szerint igyekeznek kezelni azt. A Tevékenység-irányítási Központokban szolgálatot teljesítők pedig a rendőri egységek irányításáért felelnek. Fel kell mérniük, hogy a bajba jutott, a baleset vagy bűncselekmény áldozata hogyan kaphat a lehető legrövidebb időn belül megfelelő segítséget. A bejelentésből meg kell állapítaniuk pontosan a helyszínt, szükség esetén beszélniük kell a bejelentővel, meg kell próbálniuk megnyugtatni őt. Dönteniük kell arról, hogy hány rendőrt, milyen szakembereket kell küldeni, és az egy időben folyamatban lévő eseményekkel kapcsolatos intézkedéseket is össze kell hangolniuk.

A Tevékenység-irányítási Központok a nap 24 órájában működnek, a Békés megyei központ éves szinten mintegy 22-23 ezer segélyhívást kezel. Az ott szolgálatot teljesítők feldolgozzák a hívásfogadó központokból továbbított bejelentéseket, és folyamatosan nyomon követik a területükön történt eseményeket, informatikai eszközök segítségével irányítják a szolgálatban lévő rendőrök munkáját.

Az ezen a területen dolgozó szakemberek 2018. szeptember 26-án és 27-én, Szombathelyen, a Tevékenység-irányítási Központok és Hívásfogadó Központok IV. Országos Szakmai Versenyén mérték össze felkészültségüket. Összetett, bonyolult feladatokat kellett megoldaniuk, az elméleti kérdések mellett különböző szituációkban kellett intézkedniük.

A Tevékenység-irányítási Központok versenyében első helyezést ért a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata. A hármas vezetője Somogyi Ferenc r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának osztályvezetője volt. Kollégáival, Kállai Katalin r. őrnagy, főügyeletessel és Kruzsicz Róbert r. törzszászlós, ügyeletessel a versenyben kiváló teljesítményt nyújtottak. Versenyen kívül, a mindennapokban pedig munkatársaikkal együtt arra törekszenek, hogy minőségi munkát végezzenek, megszervezzék, biztosítsák a gyors és hatékony segítségnyújtást.

Forrás: police.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

32 + = 33