Újabb mutatványos mutatja be, hogyan ne parkoljunk az áruházak parkolóiban

parkolás, tesco Fotó: Leovits Márk

Napra pontosan egy héttel ezelőtt vágtunk bele “mini sorozatunkba”, melyben bemutatjuk, hogyan ne parkoljon az áruházak parkolóiban. Személy szerint nem számítottam arra, hogy a múltheti esethez hasonló mutatványosra lelünk a közeljövőben, de hát az élet rám cáfolt, így hát fojtatjuk!

A most bemutatásra került képek ugyancsak a békéscsabai TESCO parkolójában készültek. Jól látható, hogy a forgalomtól elzárt terület érintése jelen esetben is megvalósult, bár közel sem olyan mértékben, mint azt “kollégája” bemutatta múlthéten.

hirdetés

A másik probléma, ami súlyosabbnak mondható, hogy az illető nem rendelkezik mozgáskorlátozott igazolvánnyal. Legalábbis a szélvédő mögött még csak annak látszó tárgy sem látható.

Fotó: Leovits Márk

Érdemes észben tartani: ezek a helyek közforgalom elől el nem zárt magánterületek, ahol a KRESZ szabályai érvényesek. A rendőrség intézkedési joga tehát ugyanúgy fennáll, mint a közterületeken. Mozgáskorlátozott igazolvány nélkül, mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhely igénybevételéért 50 ezer forintos bírság a jutalom. Forgalomtól elzárt területen bemutatott parkolásért 10 ezer forintot kell befizetni a közösbe, halmozott szabálysértés esetén pedig 75 ezer forintra is rúghat a bírság.

Tanulság: hacsak nincs fölösleges, kidobni szánt 75 ezer forintunk, tartózkodjunk a hasonló parkolások bemutatásától, ugyanakkor az ilyen és ehhez hasonló mutatványok mindaddig nem lesznek díjazva, míg feljelentés, illetve tettenérés nem történik.

Amennyiben ön is rendelkezik hasonló képekkel, küldje el nekünk!

E-mail címünk, amelyre várjuk a képeket: kepkuldes@koroshircentrum.hu

Szóljon hozzá!

94 − = 89