Nyílt napra várják a diákokat a Vízműben

nyílt Diáknappal indult idén is a tanév. Fotó: BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma / Facebook

Az oktatási intézményekben folyamatos feladat a beiskolázás. Nyílt napok, leendő diákoknak szóló figyelemfelkeltő rendezvények egyaránt szerepelnek a palettán. Így történik ez a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiumában is.

hirdetés

A nyári szünet a diákoknak, és részben a pedagógusoknak is a feltöltődésről, pihenésről szól. Viszont ahhoz, hogy a következő tanév zökkenőmentesen induljon, az iskolában szükség van felújításra, a tantermek fejlesztésére. Ez megtörtént a Vásárhelyi Pál-tagintézményben is. A korszerűsítés ebben az iskolában már tavasszal elindult, a laborok és a szakmai tantermek újultak meg. Emellett a szennyvíz- és vízvezeték-hálózat is felújításra került – tudtuk meg Schnider Györgytől, az intézmény igazgatójától.

hirdetés

A nyár nagy projektje, ahogyan arról már mi is beszámoltunk, a Békéscsabai Röplabda SE-vel közös projekt volt, melynek keretében kicserélték a padlóburkolatot, az elválasztókat, és modernebb világítást kapott a helyiség. Ez a fejlesztés az ígéretek szerint folytatódik majd. Az öltözők és a vizesblokkok felújítása várat még magára. Ha lesz rá lehetőség, a dísztermet szeretnék még korszerűsíteni és a tantermek bútorzatát kicserélni.

A tanévben folyamatos feladat a következő diákgenerációk beiskolázása. Már szeptemberben elindultak az intézmény képviselői a megyei általános iskolákba, hogy felkeltsék a tanulók érdeklődését a volt Vízmű iránt. Ebből a célból szerveznek nyílt napokat is, idén október 4-én és 6-án kerül rá sor. De más módon is bekapcsolódhatnak már most a leendő diákok az iskola életébe. Részt vehetnek például a tésztahídépítő versenyben, ami már hagyomány, lesz internetes kvízjáték, valamint rendhagyó tematikus tanítási órákra is jelentkezhetnek általános iskolások.

A Schnider Györggyel készült teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

55 − 45 =