Átadták a rendőrség felújított épületét

Dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya és Kovács István r. vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes a felújított épület előtt. Fotó: Körös Hírcentrum

Egy fontos és központi helyen lévő épülete újulhatott meg ismét Békéscsabának. Ugyan a megyei rendőrség székházán a külső változásokat már régóta figyelte a lakosság, a hivatalos átadásra október 2-án került sor.

A Bartók Béla úton álló, 1973-ban épült székházban működik a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békéscsabai Rendőrkapitányság. A KEHOP-os „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” elnevezésű projekt keretén belül bruttó 400 millió forintból történt meg a homlokzati nyílászárók cseréje, valamint a homlokzati falazat, illetve a lapos tető hőszigetelése, a homlokzati kiegészítő elemek, szerelvények elhelyezése, és a villámvédelmi rendszer felújítása – adta hírül a rendőrfőkapitányság.

hirdetés

A munkálatok 2018 januárjában kezdődtek. Az irodaépülethez tartozó tornaterem, műhely és kazánház felújításához az Országos Rendőr-főkapitányság nyújtott bruttó 40 millió Ft költségvetési póttámogatást az elnyert forrás mellé.

A beruházást 2018. október 2-án adta át Kovács István r. vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes és dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya. Az ünnepségen elhangzott, hogy az épület a felújításnak, korszerűsítésnek köszönhetően a jövőben gazdaságosabban üzemeltethető.

 

Dr. Polyák Zsolt köszöntőjét itt meghallgathatják.

 

Kovács István beszédét itt hallhatják.

 

Az ünnepélyes átadóról készült képeinket itt megtekinthetik:

Szóljon hozzá!

+ 11 = 13