A rendőrség a jövőben nem árulja el, mikor és hol mérnek

tábla, sebességellenőrzés, sebessegellenorzes Fotó: Pixabay

Romlott a közlekedésbiztonság helyzete Magyarországon, ezzel magyarázza a rendőrség, hogy október 1-től nem hozzák nyilvánosságra a mérések tervezett helyszínét. Tavalyhoz képest majdnem minden statisztikai adat romlott és a balesetek egyharmadának a gyorshajtás az oka.

Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályvezetője szeptember elején tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az intézkedés nem azt jelenti, hogy “bokorban megbújva” vagy a “lakott terület kezdetét jelző táblánál” fognak mérni, de nem jelentik be előre az intézkedések helyszínét és idejét, illetve civil személygépkocsik mellett a közlekedők számára “furcsa járművekből” is ellenőriznek -írja az MTI.

hirdetés

Kérdésre válaszolva hozzátette: ezek lehetnek akár teherautók vagy lassú járművek is.

Mint elmondta: azt tapasztalják, hogy a közlekedők egyre inkább csak akkor tartják be a szabályokat, ha közvetlen rendőri ellenőrzést tapasztalnak. Hangsúlyozta: továbbra is etikus módon hajtják végre az ellenőrzéseket. Olyan helyeken, időben és módon koncentrálják a sebességellenőrzéseket, ahogy azt a közlekedés biztonsága megkívánja – fogalmazott az ezredes.

Szóljon hozzá!

63 − 56 =