Prost: A Renault 2019-re koncentrál

renault Fotó: Kaiser Erika

Alain Prost szerint a Renault azért küszködik mostanság, mert már 2019-re koncentrálnak.

Miközben a csapat leigazolta a következő évre Daniel Ricciardót, a Haas csapat elhappolta előlük a negyedik helyet a pontversenyben.
Persze a francia csapat célja, hogy fejlődjenek majd Ricciardóval, és 2020-ban már nyerni is szeretnének.

“Ez bonyolult jelenleg, mivel nem sok fejlesztés érkezik, mivel már a következő szezonra készülünk.” – mondta a csapat tanácsadója, a négyszeres világbajnok, Alain Prost a Canal Plus-nek.

“Nem igazán javultunk, sőt valójában visszaestünk bizonyos területeken, míg mások jó fejlődést mutatnak a motor terén.” – tette hozzá. “A következő évre való felkészülésünk jól megy, de tudjuk, hogy nem lehet felzárkózni egy év alatt. Szeretnénk közelebb kerülni a többiekhez a szezon második felében, de nem ott tartunk és ezzel tisztában kell lennünk. Reálisnak kell lennünk és ki kell elemezni, hogy mi történik, mivel nem azon a szinten vagyunk, amin lennünk kellene.”

Prost azonban figyelmezteti azokat is, akik azt gondolják, hogy a szabályváltozásokkal sokat javul majd a Forma-1 jövőre.

“A show nem feltétlenül fantasztikus, de negatív sem vagyok.” – mondta a L’Equipe-nek. “Egy dolog biztos, hogy nem a 2019-es szabályváltozások fognak megváltoztatni bármit is.”

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.