Prost: A Renault 2019-re koncentrál

renault Fotó: Kaiser Erika

Alain Prost szerint a Renault azért küszködik mostanság, mert már 2019-re koncentrálnak.

Miközben a csapat leigazolta a következő évre Daniel Ricciardót, a Haas csapat elhappolta előlük a negyedik helyet a pontversenyben.
Persze a francia csapat célja, hogy fejlődjenek majd Ricciardóval, és 2020-ban már nyerni is szeretnének.

hirdetés

“Ez bonyolult jelenleg, mivel nem sok fejlesztés érkezik, mivel már a következő szezonra készülünk.” – mondta a csapat tanácsadója, a négyszeres világbajnok, Alain Prost a Canal Plus-nek.

“Nem igazán javultunk, sőt valójában visszaestünk bizonyos területeken, míg mások jó fejlődést mutatnak a motor terén.” – tette hozzá. “A következő évre való felkészülésünk jól megy, de tudjuk, hogy nem lehet felzárkózni egy év alatt. Szeretnénk közelebb kerülni a többiekhez a szezon második felében, de nem ott tartunk és ezzel tisztában kell lennünk. Reálisnak kell lennünk és ki kell elemezni, hogy mi történik, mivel nem azon a szinten vagyunk, amin lennünk kellene.”

Prost azonban figyelmezteti azokat is, akik azt gondolják, hogy a szabályváltozásokkal sokat javul majd a Forma-1 jövőre.

“A show nem feltétlenül fantasztikus, de negatív sem vagyok.” – mondta a L’Equipe-nek. “Egy dolog biztos, hogy nem a 2019-es szabályváltozások fognak megváltoztatni bármit is.”

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

5 + 2 =