Közel két hónapja tart a békéscsabai vásárcsarnok felújítása

vásárcsarnok Fotó: Körös Hírcentrum

Közel két hónapja tart a békéscsabai vásárcsarnok felújítása. Az épület teljes energetikai megújításon esik át, új nyílászárók kerülnek beszerelésre; tetőszigetelés, valamint fűtéskorszerűsítés is megvalósul a tervek szerint. A munkálatok december elején fejeződhetnek be.

hirdetés

“Nagyon fontos ez a változás, hiszen a piac minden elemét szeretnénk felújítani. A vásárcsarnok felújítását követően, jövő év tavaszán kerül sor a vásárcsarnok melletti szabad eladótér, felülről történő befedésére” -mondta Szarvas Péter egy korábbi interjúnkban.

hirdetés

A büfésor és a piac többi területe is megújul majd a felújítás második ütemében.

“Sokan fordultak hozzám olyan kérdéssel, hogy a büfésor marad-e, hiszen rengetegen szeretnek ott lángost fogyasztani, sült kolbászt enni. A büfésor és a piac többi területe a felújítás második ütemében újulhat meg, az ezzel kapcsolatos tervezőmunka jelenleg is zajlik. A Városfejlesztési Kft kiválasztotta azt a szakember gárdát, akik a részletes megvalósíthatósági tanulmányt készítik és jövő nyáron lehet dönteni arról, hogy a fejlesztés második üteme, milyen lépéseket, műszaki megoldásokat tartalmazhat” -fogalmazott Békéscsaba polgármestere.

Szarvas Péter azt is elmondta: megéri kivárni az átmeneti időszakot, hiszen a beruházás végeztével egy modern, teljes egészében megújult vásárcsarnoka lesz Békéscsabának.

 

Szarvas Péterrel készített korábbi interjúnk itt meghallgatható:

 

Kövessen minket Facebookon is!

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 5 = 2