Közel két hónapja tart a békéscsabai vásárcsarnok felújítása

vásárcsarnok Fotó: Körös Hírcentrum

Közel két hónapja tart a békéscsabai vásárcsarnok felújítása. Az épület teljes energetikai megújításon esik át, új nyílászárók kerülnek beszerelésre; tetőszigetelés, valamint fűtéskorszerűsítés is megvalósul a tervek szerint. A munkálatok december elején fejeződhetnek be.

“Nagyon fontos ez a változás, hiszen a piac minden elemét szeretnénk felújítani. A vásárcsarnok felújítását követően, jövő év tavaszán kerül sor a vásárcsarnok melletti szabad eladótér, felülről történő befedésére” -mondta Szarvas Péter egy korábbi interjúnkban.

A büfésor és a piac többi területe is megújul majd a felújítás második ütemében.

“Sokan fordultak hozzám olyan kérdéssel, hogy a büfésor marad-e, hiszen rengetegen szeretnek ott lángost fogyasztani, sült kolbászt enni. A büfésor és a piac többi területe a felújítás második ütemében újulhat meg, az ezzel kapcsolatos tervezőmunka jelenleg is zajlik. A Városfejlesztési Kft kiválasztotta azt a szakember gárdát, akik a részletes megvalósíthatósági tanulmányt készítik és jövő nyáron lehet dönteni arról, hogy a fejlesztés második üteme, milyen lépéseket, műszaki megoldásokat tartalmazhat” -fogalmazott Békéscsaba polgármestere.

Szarvas Péter azt is elmondta: megéri kivárni az átmeneti időszakot, hiszen a beruházás végeztével egy modern, teljes egészében megújult vásárcsarnoka lesz Békéscsabának.

 

Szarvas Péterrel készített korábbi interjúnk itt meghallgatható:

 

Kövessen minket Facebookon is!

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.