Ittasan akart kocsikázni, fának ütközött

rererer, rendőrség, baleset, police

Engedély nélkül vitt el egy kisteherautót egy férfi Okányból. A járművet ittasan vezette és balesetet szenvedett. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Fáknak ütközött, majd árokba borult egy kisteherautó 2018. július 7-én, 13 óra körül Okány közelében. A járművet, ami egy cég tulajdona, egy fiatal férfi vezette. Úgy jutott hozzá az indítókulcshoz, hogy a teherautóval dolgozó férfinál lakik. A konyhából elvitte a kulcsot és elindult a járművel. Okány határában lesodródott az úttól, nekiütközött több fának, majd árokba borult. A balesetben a 20 éves okányi férfi nem sérült meg, kiszállt az összetört teherautóból és a helyszínről elment.  A rendőrök rövid idő alatt elfogták, az alkoholszonda ittasságot jelzett nála. Mivel a járművet a tulajdonos engedélye nélkül használta és a vezetés előtt alkoholt fogyasztott, büntetőeljárás indult ellene. Az ittasság gyanúját az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat is megerősítette.

A Sarkadi Rendőrkapitányság az okányi férfit jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével gyanúsítja. Emellett engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás is indult ellene, mert nincsen jogosítványa. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Forrás: Police.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!