Ittasan akart kocsikázni, fának ütközött

rererer, rendőrség, baleset, police

Engedély nélkül vitt el egy kisteherautót egy férfi Okányból. A járművet ittasan vezette és balesetet szenvedett. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Fáknak ütközött, majd árokba borult egy kisteherautó 2018. július 7-én, 13 óra körül Okány közelében. A járművet, ami egy cég tulajdona, egy fiatal férfi vezette. Úgy jutott hozzá az indítókulcshoz, hogy a teherautóval dolgozó férfinál lakik. A konyhából elvitte a kulcsot és elindult a járművel. Okány határában lesodródott az úttól, nekiütközött több fának, majd árokba borult. A balesetben a 20 éves okányi férfi nem sérült meg, kiszállt az összetört teherautóból és a helyszínről elment.  A rendőrök rövid idő alatt elfogták, az alkoholszonda ittasságot jelzett nála. Mivel a járművet a tulajdonos engedélye nélkül használta és a vezetés előtt alkoholt fogyasztott, büntetőeljárás indult ellene. Az ittasság gyanúját az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat is megerősítette.

A Sarkadi Rendőrkapitányság az okányi férfit jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével gyanúsítja. Emellett engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás is indult ellene, mert nincsen jogosítványa. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Forrás: Police.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.