Marchionne halála miatt csúszott szét a Ferrari?

Marchionne, ferrari Fotó: Kaise Erika

Többek, köztük Ross Brawn szerint Sergio Marchionne júliusban bekövetkezett hirtelen halála áll a Ferrari jelenlegi mélyrepülése mögött.

hirdetés

Monza óta a Ferrari nem találja szezoneleji remek formáját, és habár néhányan azt rebesgették, ennek technikai okai vannak (pontosabban szólva az erőforrásra felszerelt második FIA-szenzor, ám Charlie Whiting tagadja, hogy ennek bármi kihatása lenne a motor teljesítményére), sokan inkább a Marchionne elvesztése nyomán fellépő pszichológiai és szervezeti zavart okolják. Daniele Sparisci, az olasz Corriere della Sera újságírója szerint a „Ferrari belső egyensúlyának őreként” jellemzett Marchionne halála betöltetlen űrt hagyott maga mögött, valamint felszínre hozta a maranellói frakciók közötti politikai ellentéteket. A hatalomjátszma két főszereplője, jelenti Sparisci, a csapatfőnök Maurizio Arrivabene és a technikai igazgató Mattia Binotto, akik között a kapcsolat „történelmi mélyponton” van jelenleg.

hirdetés

Az ex-ferraris Ross Brawn is hasonló véleményt formált a Japán Nagydíjat követő futamértékelő összefoglalójában.

„Még egy meglehetősen felszínes analízist követően is egyértelműen látszik, hogy a Ferrarinak nagyon erős technikai csomagja van” – kezdte Brawn. „Az elmúlt évek erőfeszítéseinek köszönhetően a csapat ledolgozta hátrányát a Mercedeshez képest, a tavalyi évvel összevetve pedig a megbízhatóság is fejlődött, szóval hol itt a hiba? Kétségtelen, hogy a vezéralak és példakép Sergio Marchionne hirtelen halála hatalmas sokkot okozott a csapatnak, ami teljességgel érhető. Mivel a Ferrarinál töltött időszakom alatt én is számos krízishelyzetet éltem át, tudom, mi a teendő ilyenkor: egymással összefogva kell dolgozni és csak előretekinteni anélkül, hogy ujjal mutogatnánk és fekete bárányként tüntetnénk fel egyeseket. A versenyzők, a mérnökök és a csapatvezetés együtt nyer és együtt veszít, ami nemcsak az F1, hanem minden sport íratlan alapszabálya, és amivel Maranellóban mindenki tisztában van. Itt az idő, hogy megpróbálják visszahozni a sikereket és stílusosan zárjanak egy pozitívumokban bővelkedő szezont.”

Forrás: Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

1 + 4 =