Marchionne halála miatt csúszott szét a Ferrari?

Marchionne, ferrari Fotó: Kaise Erika

Többek, köztük Ross Brawn szerint Sergio Marchionne júliusban bekövetkezett hirtelen halála áll a Ferrari jelenlegi mélyrepülése mögött.

Monza óta a Ferrari nem találja szezoneleji remek formáját, és habár néhányan azt rebesgették, ennek technikai okai vannak (pontosabban szólva az erőforrásra felszerelt második FIA-szenzor, ám Charlie Whiting tagadja, hogy ennek bármi kihatása lenne a motor teljesítményére), sokan inkább a Marchionne elvesztése nyomán fellépő pszichológiai és szervezeti zavart okolják. Daniele Sparisci, az olasz Corriere della Sera újságírója szerint a „Ferrari belső egyensúlyának őreként” jellemzett Marchionne halála betöltetlen űrt hagyott maga mögött, valamint felszínre hozta a maranellói frakciók közötti politikai ellentéteket. A hatalomjátszma két főszereplője, jelenti Sparisci, a csapatfőnök Maurizio Arrivabene és a technikai igazgató Mattia Binotto, akik között a kapcsolat „történelmi mélyponton” van jelenleg.

Az ex-ferraris Ross Brawn is hasonló véleményt formált a Japán Nagydíjat követő futamértékelő összefoglalójában.

„Még egy meglehetősen felszínes analízist követően is egyértelműen látszik, hogy a Ferrarinak nagyon erős technikai csomagja van” – kezdte Brawn. „Az elmúlt évek erőfeszítéseinek köszönhetően a csapat ledolgozta hátrányát a Mercedeshez képest, a tavalyi évvel összevetve pedig a megbízhatóság is fejlődött, szóval hol itt a hiba? Kétségtelen, hogy a vezéralak és példakép Sergio Marchionne hirtelen halála hatalmas sokkot okozott a csapatnak, ami teljességgel érhető. Mivel a Ferrarinál töltött időszakom alatt én is számos krízishelyzetet éltem át, tudom, mi a teendő ilyenkor: egymással összefogva kell dolgozni és csak előretekinteni anélkül, hogy ujjal mutogatnánk és fekete bárányként tüntetnénk fel egyeseket. A versenyzők, a mérnökök és a csapatvezetés együtt nyer és együtt veszít, ami nemcsak az F1, hanem minden sport íratlan alapszabálya, és amivel Maranellóban mindenki tisztában van. Itt az idő, hogy megpróbálják visszahozni a sikereket és stílusosan zárjanak egy pozitívumokban bővelkedő szezont.”

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.