A pályaorientáció kerül a középpontba

pályaorientáció Fotó: BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma / Facebook

Október 13-án, a pályaorientáció köré építve rendezi meg első nyílt napját a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma. A programok igen sűrűek és változatosak lesznek.

Ebben a tanévben összesen három nyílt nap lesz az iskolában, mindegyik más tematikával. Amikor elkezdték az első nap programjait szervezni, rájöttek, hogy több rendezvénnyel is össze tudják kapcsolni ezt az alkalmat. Így a pályaorientáció még hangsúlyosabb szerepet kaphat, amire a leendő diákoknak a legnagyobb szüksége van – mondta el Skultétiné Barna Anita, a tagintézmény igazgatója.

hirdetés

9 órakor kezdődik a rendezvény, ahol összekapcsolódik a pályaorientáció az Erasmus Day-jel, ahol a programban részt vett diákok tartanak beszámolókat. Az Erasmus Day-t több országban tartják meg ezen a napon, népszerűsítve ezt a képzési, tapasztalatszerzési lehetőséget. Az intézmény munkatársai azt is szeretnék bemutatni a nyolcadikosoknak és szüleiknek, milyen utak vannak a középiskola elvégzése után. Ezért előadásokat tartanak majd a volt keményes, jelenleg már tanárként visszatért diákok, olyan szülők, akik hasonló területen dolgoznak jelenleg, mint a majd végzett tanulók, valamint két felsőoktatási intézmény képviselői is eljönnek.

A nyílt nap a felvezető programja, 0. napja lesz a már hagyományos őszi szakmai napoknak, ezért lesz jó tájékozódási lehetőség a jelenlegi diákoknak is. Számukra később előadások, egészségnap, szakmai bemutató és sok más érdekesség lesz. Újabb nyílt napra november 10-én és 30-án kerül sor. Előbbi egy pörgős, sok bemutatós, óralátogatós klasszikus nyílt nap lesz, utóbbi pedig az óralátogatásra ad lehetőséget, amire viszont előzetesen regisztrálni kell. A további információkat az intézmény honlapján érhetik el.

Az igazgató azt is elárulta, hogy a nyár folyamán ebben az iskolában is zajlottak fejlesztések. Az udvar évek óta várt már arra, hogy rendbe tudják tenni. Az őszi-téli sáros időszakban a diákoknak nehéz volt az épületek közti átjárás, ez most megoldódott. Így parkolóhelyeket is ki tudtak még alakítani. Emellett egy kerekesszékes tanuló is csatlakozott a diákállományhoz, az ő komfortérzetét, könnyebb beilleszkedését segítették a mozgássérült rámpa felújításával és egy mozgássérült parkoló kijelölésével.

A tantermekbe folytatódott a projektorok felszerelése. Erre azért van szükség, mert a tanárok vagy saját, vagy iskolai laptopot használnak az órákon, a tananyag könnyebb szemléltetésére. Az internet minden teremben elérhető, ezzel is segítik a diákok felkészülését.

A Skultétiné Barna Anitával készült teljes interjút itt meghallgathatják.

Szóljon hozzá!

− 3 = 4