A pályaorientáció kerül a középpontba

pályaorientáció Fotó: BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma / Facebook

Október 13-án, a pályaorientáció köré építve rendezi meg első nyílt napját a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma. A programok igen sűrűek és változatosak lesznek.

Ebben a tanévben összesen három nyílt nap lesz az iskolában, mindegyik más tematikával. Amikor elkezdték az első nap programjait szervezni, rájöttek, hogy több rendezvénnyel is össze tudják kapcsolni ezt az alkalmat. Így a pályaorientáció még hangsúlyosabb szerepet kaphat, amire a leendő diákoknak a legnagyobb szüksége van – mondta el Skultétiné Barna Anita, a tagintézmény igazgatója.

9 órakor kezdődik a rendezvény, ahol összekapcsolódik a pályaorientáció az Erasmus Day-jel, ahol a programban részt vett diákok tartanak beszámolókat. Az Erasmus Day-t több országban tartják meg ezen a napon, népszerűsítve ezt a képzési, tapasztalatszerzési lehetőséget. Az intézmény munkatársai azt is szeretnék bemutatni a nyolcadikosoknak és szüleiknek, milyen utak vannak a középiskola elvégzése után. Ezért előadásokat tartanak majd a volt keményes, jelenleg már tanárként visszatért diákok, olyan szülők, akik hasonló területen dolgoznak jelenleg, mint a majd végzett tanulók, valamint két felsőoktatási intézmény képviselői is eljönnek.

A nyílt nap a felvezető programja, 0. napja lesz a már hagyományos őszi szakmai napoknak, ezért lesz jó tájékozódási lehetőség a jelenlegi diákoknak is. Számukra később előadások, egészségnap, szakmai bemutató és sok más érdekesség lesz. Újabb nyílt napra november 10-én és 30-án kerül sor. Előbbi egy pörgős, sok bemutatós, óralátogatós klasszikus nyílt nap lesz, utóbbi pedig az óralátogatásra ad lehetőséget, amire viszont előzetesen regisztrálni kell. A további információkat az intézmény honlapján érhetik el.

Az igazgató azt is elárulta, hogy a nyár folyamán ebben az iskolában is zajlottak fejlesztések. Az udvar évek óta várt már arra, hogy rendbe tudják tenni. Az őszi-téli sáros időszakban a diákoknak nehéz volt az épületek közti átjárás, ez most megoldódott. Így parkolóhelyeket is ki tudtak még alakítani. Emellett egy kerekesszékes tanuló is csatlakozott a diákállományhoz, az ő komfortérzetét, könnyebb beilleszkedését segítették a mozgássérült rámpa felújításával és egy mozgássérült parkoló kijelölésével.

A tantermekbe folytatódott a projektorok felszerelése. Erre azért van szükség, mert a tanárok vagy saját, vagy iskolai laptopot használnak az órákon, a tananyag könnyebb szemléltetésére. Az internet minden teremben elérhető, ezzel is segítik a diákok felkészülését.

A Skultétiné Barna Anitával készült teljes interjút itt meghallgathatják.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.