Íme a 2019-es F1-es szabályváltozások

alonso, mclaren Fotó: Kaiser Erika

A tegnapi WMSC gyűlésen nem csak a 2019-es F1-es versenynaptárról döntöttek, hanem a jövőévi szabályokról is.

A 2019-es autók hátsó szárnyára például lámpa kerül majd, miután a WMSC (World Motor Sport Council) megegyezett annak használatáról. Jelzőfény biztonsági okokból, a hátsó szárny véglapjaira kerül majd. Láthattunk már ilyet a Mercedesen egy teszt során.

Áthelyezik a fedélzeti kamerákat is, annak érdekében, hogy a tévén látott felvételek látványosabbak legyenek. Változik a hátsó szárnyak magassága, és minimálisan módosul a Halo áramvonalassága is. A csapatok lesznek felelősek az előzetes gépátvételért. “Mielőtt az autó először a pályára hajt, a csapatnak nyilatkozniuk kell róla, hogy az autó megfelel minden biztonsági kitételnek.” – áll az FIA közleményében.

Egy Safety Car szabály is változik, e szerint egy bizonyos ponttól lehet majd előzni, mikor a biztonsági autó visszatér a boxba, és ez minden típusú újraindításra érvényes.

A verseny végét egy digitális, kockás világító panel jelzi majd, de továbbra is használják majd a kockás zászlót, annak érdekében, hogy ne fordulhasson elő újra olyan eset, mint az idei Kanadai Nagydíjon, hogy egy körrel korábban lett leintve a verseny.

2020-ra vonatkozóan pedig arról határoztak, hogy a csapat személyzete, szerelői nyolc helyett kilenc órát tartózkodhatnak majd a boxban.

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.