Hétvégére visszatér a meleg

napsütés, ősz

Nem tart sokáig a szerdán érkező hidegfront hatása, péntektől erős déli-délnyugati áramlással meleg levegő érkezik, hétvégén sokfelé meghaladhatjuk a 20 fokot -írja az Időkép.

hirdetés

Szerdán viharos széllel, esővel, záporokkal, helyenként akár zivatarral erős hidegfront vonul át fölöttünk, mögötte még csütörtökön is marad a szeles, hűvös idő.

hirdetés

Eközben a sarkvidék felől újabb hideg légtömeg indul meg dél felé, a legfrissebb előrejelzések szerint ez tőlünk nyugatra fogja kifejteni hatását, illetve a Földközi-tenger fölé érve – és találkozva az ottani meleg, páradús levegővel – aktív ciklonképződést indít be a mediterrán térségben. Hazánk térségében pedig a ciklon előoldalán erőteljes déli-délnyugati áramlás alakul ki, mellyel több fokkal meleg levegő érkezik.

Pénteken még kissé hideg lesz a reggel, majd napközben már többfelé feltámad a déli-délnyugati szél, a változóan felhős-napos időben délutánra pedig 14-20 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap pedig gyakran erős, viharos lehet a déli szél, ezzel pedig igen meleg levegő érkezik fölénk. A hajnalok is olyannyira megenyhülnek, hogy a legtöbb helyen 10, helyenként 15 fok fölött maradnak a minimumok, délutánonként pedig sokfelé mérhetünk majd 20 foknál is melegebbet. Még ugyan mutatkozik némi bizonytalanság az előrejelzésekben, de úgy tűnik, nem csak meleg lesz, csapadék is érkezhet, így időről-időre előfordulhat majd eső, zápor, helyenként akár zivatar is.

hirdetés

Szóljon hozzá!

36 − = 28