Bottas: Az év eleje olyan volt, mint egy rossz vicc

bottas Fotó: Kaiser Erika

Valtteri Bottas szerint az idei szezon elején elszenvedett sorozatos, “vicckategóriába” illő incidensei alapjaiban befolyásolták bajnoki esélyeit.

Kínában és Bakuban Bottas nagyon közel járt a győzelemhez, ám az első esetben a késői safety car-fázisból profitáló Daniel Ricciardo ment el mellette, míg Azerbajdzsánban defekt miatt a vezető helyről kellett kiállnia három körrel a futam vége előtt. A finn később Ausztriában műszaki hiba miatt esett ki a második helyről, míg a Paul Ricard-on Sebastian Vettel torpedózta meg az első kanyarban. A szezon kimenetele szempontjából kulcsmomentum volt, hogy Bottas 99%-ban biztos azeri győzelmét Lewis Hamilton örökölte meg, az akkor kialakult pontelőny miatt pedig a Mercedes egyre inkább a britet részesítette előnyben.

“Nem tudom pontosan, hogyan alakult volna a pontállás” – zárkózott el a spekulációk elől Bottas. “Nem szeretek ilyeneken agyalni, elvégre minden futam után megvan az adott szituáció, amire alapozva kell kihoznod a legtöbbet a jövőben. De amikor sorozatban ennyi hátráltató tényező fog össze ellened, egyszer csak egy rossz viccé válik az egész, és én pontosan így éreztem a szezon azon szakaszában.”

Habár Bottas korai pechszériája részben magyarázza későbbi “szárnysegédi” szerepkörét, a finnek jövőre mindenképpen emelnie kell a téten, ha meg akarja tartani ülését például Esteban Oconnal szemben.

„A célom nyilván az, hogy erősebb legyek; egy szép napon minden összeáll majd” – bizakodott Bottas. „Ami a teljesítményemet illeti, idén szerintem minden futamon jobban szerepeltem, mint tavaly. Ezt a folyamatot próbálom fenntartani ezzel a csapattal, folyamatosan tanulok és fejlődök. Igyekszem még jobban teljesíteni jövőre, és remélhetőleg ez az eredményekben is megmutatkozik majd.”

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.