A Mercedesnél félnek a rajttól

mercedes Fotó: Kaiser Erika

A Mercedes csapatfőnöke Toto Wolff szerint akár káosz is kialakulhat rajt után, köszönhetően annak, hogy hosszú a célegyenes és nagy a sebesség különbség a három top csapat között.

A Renault motoros Red Bullok indulnak majd az első sorból a Mexikói Nagydíjon, mögöttük a bajnoki címért harcban lévő Hamilton-Vettel páros lesz ott a startnál. Christian Horner attól tart, hogy a Mercedes és a Ferrari az erősebb motorjuk miatt át fogja őket ugorni az első kanyarig vezető úton, míg Wolff szerint akár káosz is lehet az egyes kanyarban.

„Ez a rajtsorrend egy potenciális veszélyforrás az egyenesben és az első kanyarban.” – kezdte Wolff. „Ott van elől a két Red Bull, akiknek a leglassabb a végsebességük az egyenesben a top csapatok közül, és ott van a Ferrari, aki 10 km\órával gyorsabb mindenki másnál. Megpróbálom elképzelni, hogy mi fog történni az egyenesben és az első kanyarban, és csak remélni tudom, hogy mindkét autónk sértetlenül megússza majd.”

Tavaly nem sikerült megúszniuk ütközés nélkül az első kanyart, akkor Verstappen, Hamilton és Vettel voltak a főszereplők, közülük csak a holland tudta megúszni sérülések nélkül a találkozót. Hamilton kijelentette, hogy ha lesz rá lehetősége akkor meg fogja próbálni megelőzni a Red Bullokat, de felesleges kockázatot nem szeretne vállalni.

„Ez nagyban attól függ majd, hogy milyen pozícióban leszek. Ha lesz egy jó helyem és lehetőségem az előzésre, akkor megfogom próbálni. Ha nem akkor igyekszem majd megtartani az aktuális pozíciómat.” – mondta a bajnoki éllovas.

„Nagyon, nagyon régóta versenyzek így elég ritka, hogy meggondolatlan döntéseket hozzak amikor ilyen bajnoki helyzetben vagyok. Azt se bánom hogy a két Red Bull van előttünk, mert így el vehetnek pontokat tőlem is és Sebastiantól is, szóval ez rendben van.” – tette hozzá.

Vettel viszont óvatos abban, hogy mindenkit le tudna rajtolni, annak ellenére is, hogy neki erősebb a motorja, mivel a pálya piszkosabbik oldaláról fog rajtolni.

„Sok függ a rajtomtól. A pálya piszkosabbik oldaláról indulunk majd, nem tudom, hogy ez mekkora hátrány lesz, de hosszú az út az egyes kanyarig. A probléma gyakran az, hogy nincs hely elmenni valaki mellett, meglátjuk majd, hogy a többiek hogy kapják el a rajtot, ha a miénk egész jó lesz, akkor bármi megtörténhet.” – mondta a Ferrari németje.

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.