Mintha nem is november közeledne

varjú, november

A jövő héten is folytatódik a szokatlanul enyhe, gyakran szeles idő, kezdetben záporok, néhol zivatarok is lehetnek.

A jövő héten is folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, de nem lesz felhőtlen az ég felettünk. Hétfőn felhős és napos időszakok váltakoznak, elszórtan a napsütés mellett átmenetileg kisebb eső, záporok kialakulására is számítani kell, néhol az ég is megdörrenhet. A Duna-Tisza közén viszont végig száraz maradhat az idő, itt van a legkisebb esély záporok kialakulására. Továbbra is élénk, helyenként erős lesz a déli-délkeleti szél, melynek köszönhetően a hőmérsékletek is az ilyenkor megszokotthoz képest magasabban alakulnak, ugyanis a hajnali 10-16 fokot követően délutánra 20 és 26 fok közé melegedhet a levegő.

hirdetés

Kedden egy hidegfront vonul át felettünk, de ez kissé szokatlan irányból fog érkezni, ugyanis dél-délnyugat felől éri el hazánkat, és észak-északkelet felé fog továbbhaladni. Emiatt többfelé kell számítani esőre, záporokra, helyenként zivatarok is kipattanhatnak. Ugyanakkor a délelőtti óráktól kezdve délnyugat felől tisztulni fog az ég a front mögött, ahogy az halad észak-északkelet felé. A délies szelet sokfelé élénk, erős, helyenként akár viharos lökések is kísérhetik. Ismét enyhe lesz a reggel, napközben pedig 17-24 fokra számíthatunk, a magasabb értékeket a front előtt a keleti-délkeleti tájakon mérhetjük.

Szerdán már csapadék nem valószínű, sok napsütésre, kevesebb felhőre számíthatunk, ennek köszönhetően hajnalban már országszerte 10 fok alatti minimumokra van kilátás. A déli-délkeleti szelet napközben a Dunántúlon többfelé élénk, nyugaton-északnyugaton erős lökések kísérhetik. A legmelegebb órákban sokfelé mérhetünk 20 fok körüli maximumokat.

Mindenszentek napján több felhőre, kevesebb napsütésre számíthatunk, de említésre méltó csapadék sehol sem valószínű. A délkeleti szelet helyenként élénk, északnyugaton esetleg erős lökések kísérhetik. A legmelegebb órákban sokfelé mérhetünk 20 fok körüli, az ország keleti felén 20 fok feletti értékeket -írja az Időkép.

Szóljon hozzá!

44 − 34 =