Tatiana Calderon túl van első F1-es tesztjén

Fotó: Sauber Motorsport AG

A Sauber tesztpilótája, Tatiana Calderon tegnap vezethetett első alkalommal Forma-1-es autót. Az eseményre Mexikóban került sor, Pirelli teszt és filmforgatás keretében.

A kolumbiai versenyzőnő körülbelül 10 centivel alacsonyabb, mint a Sauber versenyzői, így kellett egy kicsit alakítani az autón, hogy Tatiana kényelmesen érezze benne magát.

“A pedálokat el kell érnem, szóval csináltak rá némi platformot.” – mondta Calderon a RaceFansnek.

Tegnapi tesztjével Calderon lett az első Latin-amerikai nő, aki F1-es autót vezetett hivatalos eseményen.

“Nem tudom leírni az érzést, milyen az autóban ülni, nem is akarok visszamenni a GP3-as autómba.” – mondta a 25 éves versenyzőnő a teszt után. “Mióta csak versenyezni kezdtem, az volt az álmom és célom, hogy egy nap a legmagasabb szinten vezethessek.”

“A Sauber C37-est vezetni hihetetlen élmény volt. Az erő, a fékezés, az autó tapadása hihetetlen és nagyon jól éreztem magam a pályán. Pár kör után megszoktam a sebességet és nagyon jól éreztem magam. Szeretném megköszönni az Alfa Romeo Sauber F1 Teamnek, az Excuderia Telmexnek, a Telcelnek, az Infinitumnak és a Claronak, hogy nekem adták ezt a lehetőséget ma és megbíztak vele, hogy elvégezzem a munkát. Erre a napra örökké emlékezni fogok.”

“Tatiana első alkalommal vezetett Forma-1-es autót és nagyon jó munkát végzett.” – mondta Xevi Pujolar főmérnök. “Örömmel látjuk, hogy jól teljesít és nagyon meggyőző az elszántsága és munkamorálja. Ez az esemény pozitív lépés a sportunk számára és alig várjuk, hogy láthassuk, hogyan fejlődik tovább Tatiana.”

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.