Fókuszban a társasházak tűzvédelme

társasház

A katasztrófavédelem idén is megrendezi a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot.

A november 6-án kezdődő háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

Hazánkban a lakosság 40%-a társasházi lakásokban él, ennek megfelelően a katasztrófavédelem kiemelt figyelmet fordít a társasházak tűzvédelmi szabályaira és betartására, annak érdekében, hogy növeljék a társasházakban élők biztonságát -közölte Bódi Csaba tűzoltó alezredes, a Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályának vezetője.

Maczó Dániel tűzoltó hadnagy és Bódi Csaba tűzoltó alezredes / Fotó: Körös Hírcentrum

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, hogy betartják-e a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Az ellenőrzések során nem a bírságolás a cél, hanem a biztonság növelése.

Az érdeklődők, többek között a háromszintesnél magasabb és tíznél több lakást tartalmazó épületek tűzvédelmi szabályairól, valamint a középmagas, vagy annál magasabb lakóépületek tűzoltási felvonulási területének szabadon hagyásáról is tájékozódhatnak.

A rendezvényre ellátogató lakok, közös képviselők, illetve lakásszövetkezeti tagok november 6 és 8-a között tehetik fel kérdéseiket az ország valamennyi kirendeltségén, 10 órától 16 óráig. A katasztrófavédelem munkatársai készséggel állnak rendelkezésre. A társasházak megfelelő tűzvédelme a lakók közös érdeke, tegye fel kérdését!

Kövessen minket Facebookon is!

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.