Fókuszban a társasházak tűzvédelme

társasház

A katasztrófavédelem idén is megrendezi a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot.

hirdetés

A november 6-án kezdődő háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

Hazánkban a lakosság 40%-a társasházi lakásokban él, ennek megfelelően a katasztrófavédelem kiemelt figyelmet fordít a társasházak tűzvédelmi szabályaira és betartására, annak érdekében, hogy növeljék a társasházakban élők biztonságát -közölte Bódi Csaba tűzoltó alezredes, a Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályának vezetője.

Maczó Dániel tűzoltó hadnagy és Bódi Csaba tűzoltó alezredes / Fotó: Körös Hírcentrum

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, hogy betartják-e a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Az ellenőrzések során nem a bírságolás a cél, hanem a biztonság növelése.

Az érdeklődők, többek között a háromszintesnél magasabb és tíznél több lakást tartalmazó épületek tűzvédelmi szabályairól, valamint a középmagas, vagy annál magasabb lakóépületek tűzoltási felvonulási területének szabadon hagyásáról is tájékozódhatnak.

A rendezvényre ellátogató lakok, közös képviselők, illetve lakásszövetkezeti tagok november 6 és 8-a között tehetik fel kérdéseiket az ország valamennyi kirendeltségén, 10 órától 16 óráig. A katasztrófavédelem munkatársai készséggel állnak rendelkezésre. A társasházak megfelelő tűzvédelme a lakók közös érdeke, tegye fel kérdését!

Kövessen minket Facebookon is!

hirdetés

Szóljon hozzá!

76 − = 70