Békéscsaba is nyert a HISZEK Benned Sport Programban

Közel 10 millió forintot nyert Békéscsaba a Hiszek Benned Sport Program megvalósítására az Emberi Erőforrások Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárság pályázatán, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár döntése alapján. A hírről Szarvas Péter polgármester számolt be hivatalos Facebook oldalán.

A program keretében az alábbi sportesemények megszervezésére kapott támogatást a megyeszékhely:

  • Oviúszás és Óvodai bukfencparádé

Fontos, hogy a gyermekek a lehető leghamarabb közeli kapcsolatba kerüljenek a sportokkal. Ez a program nagyszerű lehetőséget biztosít a legkisebbnek is, hogy megismerkedjenek az úszás és a torna örömeivel. Tavaly a labdás sportágakat ismerhették meg a kicsik a torna mellett.

  • Sportolj együtt olimpikonokkal!

A program célja, hogy a sikeres sportolók példaképként álljanak a fiatalok elé. Ez a program új impulzust jelent a mindennapos testnevelésben is. Már a korábbi években is nagy sikert aratott a diákok körében.

  • Családi sportfesztivál – sportolj együtt anyával és apával!
  • Úszni mindig jó! – A Belvárosi uszoda hétvégi nyitva tartása

Az Árpád Fürdőben rendelkezésre álló vízfelület sokszor nem elegendő a sportolók és a lakosok számára, amely problémán enyhíthet a 33 méteres medence szombat-vasárnap 4-4 órás kinyitása. Ezt a lehetőséget 2016. ősze óta igyekeznek biztosítani a lakosságnak.

  • Középiskolai Sportparádé
  • „Nők napja! – egész napos sportprogram hölgyeknek

A hölgyeket célzó egész napos eseményen számos sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők. Továbbá lesz életmód tanácsadás, terhes- és gyerektorna, “idősebbek is elkezdhetik” foglalkozás és ételkóstolás.

A HISZEK Benned Sport Program (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek közötti Sport Program) célja az egészséges életmódra nevelés. Általa lehetőség nyílik a versenysportban és az ahhoz kapcsolódó utánpótlás-nevelésben és tehetséggondozásban rejlő lehetőségek kiaknázására a társadalmi felzárkóztatás terén, valamint a szabadidősportot végző társadalmi rétegek szélesítésére az ország népegészségügyi mutatóinak fejlődése érdekében – írja honlapján a Sportegyesületek Országos Szövetsége.

Békéscsaba 2016 óta pályázik a programban, mindig van olyan ötlet, ami támogatást kap. A 2018-as kiírásban közel kétszer annyi forrást nyert az önkormányzat, mint az előző évben. A sportolj együtt olimpikonokkal például mindig kivétel nélkül nagy sikerrel zajlik. A tavalyi programok közül is már sok az óvodás korosztályt célozta meg, hogy minél hamarabb megismerhessék a mozgás örömét. Ezúttal is a fiatalok kerültek előtérbe, hiszen az egészséges életmódra nevelést nem lehet elég korán kezdeni.

A Hiszek Benned Sport Program kapcsán, Szarvas Péter polgármesterrel beszélgettünk:

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.