Átadták a megújult Lencsési lakótelepi Zöld Ovit

lencsési Fotó: Körös Hírcentrum

A napokban átadták a 110 millió forintos Európai uniós támogatásból megújult Békéscsabai Zöld Óvodát. A Lencsési út 15. szám alatt lévő intézmény épülete teljes külső és belső felújításon esett át, valamint új torna- és fejlesztőszobával bővült – árulta el Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

A Lencsési lakótelepen három önkormányzati fenntartású óvoda működik. Mindhárom intézményt igyekszik a város fejleszteni. Az egyik nagyberuházás zárórendezvényére kerülhetett sor november 7-én. Az ehhez hasonló projektekkel a fiatal családoknak szeretné üzenni az önkormányzat, hogy érdemes a jövőjüket a megyeszékhelyen tervezni.

hirdetés

A térség fejlődésének ez a projekt is egy kis, ám a családok számára egy annál fontosabb szelete. Herczeg Tamás úgy látja, hogy a térségünk jó úton halad. Sok nagyvállalkozás fejleszt, vagy már esett át fejlesztésen. Az M44-es út elkészülése is új lendületet ad majd a térségnek,

Dr. Ferenczi Attila tanácsnok a fejlesztéssel kapcsolatban elmondta, hogy a Lencsési Óvoda tagintézményeibe 340 gyermek jár. A Zöld Óvoda azért különleges, mert több fejlesztés, újdonság itt került először bevezetésre. Például ez az intézmény lett először Békéscsabán Kincses Kultúróvoda. A Lencsési városrész is mindig megkapta azokat a kisebb-nagyobb fejlesztéseket, amikre szükség volt. Nem mindig a látványos nagyberuházásokat kérte a lakosság, sokszor egy-egy kisebb intézkedés nagyobb örömöt okozott. De természetesen a munka nem áll le, most is több futó vagy tervben lévő projekt van.

 

A Szarvas Péterrel készült interjút itt hallhatják:

 

A Herczeg Tamással készült interjú itt érhető el.

 

A dr. Ferenczi Attilával felvett beszélgetést itt hallgathatják meg.

 

Képgalériánk:

Szóljon hozzá!

19 + = 27