Sportpark épül Békésen

sportpark Izsó Gábor polgármester és Kálmán Tibor alpolgármester. Fotó: Körös Hírcentrum

Sportpark létesül hamarosan Békésen az Ady Endre utca és a Baky utca sarkán. A százötven négyzetméteres területen tizenöt eszközt helyeznek el a 14 millió forintos pályázati forrásból, amelyet az önkormányzat nyert el. A szabadtéri tornaparkban saját testsúlyos eszközök kapnak majd helyet.

hirdetés

Tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas eszközök kerülnek kihelyezésre.

hirdetés
sportpark
Itt létesül majd a sportpark. Fotó: Körös Hírcentrum

A beruházást a BMSK Sport Nonprofit Közhasznú Kft. végzi, a munkaterület átadására a napokban kerülhetett sor. Az átadást megelőzően Izsó Gábor polgármester és Kálmán Tibor alpolgármester tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen. A tervek szerint a sportpark várhatóan 80 napon belül elkészül, a polgármester elárulta, hogy a tervek szerint még idén át tudják adni a lakosoknak.

A városban több helyen is építenek a közeljövőben ehhez hasonló, a szabadidő eltöltésére alkalmas tereket. Egy a mostanihoz hasonló, de más eszközökkel rendelkező sportpark kerül kialakításra a Fáy utcában. Illetve játszótereket hoznak létre a Karacs Teréz utca végén, Dánfokon, valamint a Soványhát utcában, egy városrehabilitációs pályázat keretein belül.

 

Az Izsó Gáborral készült interjút itt hallgathatják meg.

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 3 = 2