Közgé: nyílt napon ismerkedhetnek a képzésekkel az érdeklődők

közgé Máltán ebben a hotelben dolgozik az iskola két tanulója az Erasmus+ program keretében. Fotó: mlt2018.blogspot.com

Várja leendő diákjait a Közgé, hivatalos nevén a Békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma is. Az intézményben november 16-án és december 1-jén lesznek nyílt napok, a délelőtt folyamán az érdeklődők megtekinthetik az iskolát.

Ezeken a napokon elsősorban az intézményben folyó munkát szeretnék bemutatni, ezért óralátogatásokra lesz lehetőség. Ezáltal minden érdeklődő a számára releváns szakot belülről is megismerheti. A tagiskolában három szakgimnáziumi ágazat van. A klasszikus közgazdaság ágazat, ez magyar és két tanítási nyelvű formában is működik. Turisztika ágazatban szintén zajlika képzés magyar és két nyelvű formában, itt még a német nyelvvel is bővült a lehetőségek száma. Az előző tanév újdonsága volt az informatika ágazat, amelynek elvégzésével, és plusz egy év tanulással a gazdasági informatikus végzettséget szerezhetik meg a diákok.

hirdetés

Már erre a tanévre volt újdonság, hogy az egyik magyar nyelvű közgazdász képzés is nyelvi előkészítő évvel indult. Ez azért fontos újítás, mert 2020-tól csak azok a tanulók jelentkezhetnek felsőfokú oktatási intézménybe, akik már rendelkeznek nyelvvizsgával – árulta el Paláncz György intézményvezető. Az pedig, hogy heti szinten magas óraszámban nyelvet tanulhatnak a diákok, egy nagyon jó lehetőség.

A tanulóknak lehetőségük van különböző szakmai és közismereti versenyeken bemutatni, mit tudnak. Rendszeresen dobogós helyen végeznek az iskola indulói. Úgy tűnik, szívesen indulnak ezeken a megmérettetéseken, szeretik kihasználni ezeket a lehetőségeket a fejlődésre. Ugyanígy tekint az intézmény vezetése a pályázati lehetőségekre is. Az Út a tudományhoz program például a matematikában tehetséges diákoknak nyújt támogatást. Részt vesznek az Erasmus+ pályázatban is, ennek keretében a tanulók Angliában voltak a nyáron szakmai gyakorlaton, most pedig egy másik csoport Máltán van. De például lengyel testvériskolai kapcsolat kiépítésére is lehetett pályázni, ennek még nem érkezett meg az eredménye.

Rendezvényekben is bővelkedik az iskola, például a napokban került sor a házi röplabda bajnokságra. A sportot, a sportoló diákokat egyébként is támogatja az intézmény. Paláncz György szerint hisznek abban, hogy ha valaki rendszeresen, magas szinten sportol, és jók a tanulmányi eredményei is, akkor megérdemli az intézmény segítségét. Hagyományos rendezvényeik szintén vannak, mint a jótékonysági bál, de sok olyan esemény is megvalósul, ami a diákok kezdeményezése, és ezáltal még pezsgőbbé, még színesebbé teszi a Közgé épületében töltött hétköznapokat.

A Paláncz Györggyel készült teljes interjút itt hallgathatják meg:

 

Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!

− 4 = 3