Eső moshatja el a kevés havat

eső

Nem tart sokáig a téli ízelítő, kedden és szerdán várhatóan eső váltja fel azt a kevés havat, kedden a szél is feltámad.

hirdetés

Vasárnap az esti órákban a hideghez megérkezik a sokak által várva várt csapadék is, de nagyobb területen főként hétfő hajnalban eshet. Hétfő reggel szinte mindenütt csapadékos lesz az idő, a hideg hajnalnak köszönhetően többfelé havazásba válthat át a csapadék. Eleinte délen és nyugaton számíthatunk vegyesen esőre, havas esőre, hóra, majd napközben a legtöbb tájegységünkön az eső eredhet el.

hirdetés

Az éjszaka folyamán, illetve kedd reggel átmenetileg csökken a csapadékhajlam, hőmérséklettől függően néhol szállingózhat a hó, máshol szitálás, gyenge eső még lehet. Kedden és szerdán egy térségünket elérő mediterrán ciklon hozza meg az országos csapadék újabb hullámát. Előreláthatólag enyhébb légtömeggel éri el a Kárpát-medencét, így – bár kedden nyugaton még lehet havas eső, kevés hó is – túlnyomórészt esős időre készülhetünk a két nap folyamán. Csütörtökön is még eshet néhol, túlnyomórészt esőre számíthatunk, megmaradó hó nem valószínű.

Hétfőn -4 és +2 fok között alakulnak a minimumok, délután 1-6 fok várható. Kedden reggelig már kevesebb helyen fagyhat, délen és a középső országrészben pár fokkal fagypont felett marad a hőmérséklet. Napközben 1-9 fokig melegszik a levegő, keleten mérhetjük a magasabb értékeket. Szerdán és csütörtökön enyhébb hajnalra, legfeljebb néhol gyenge fagyra, és a keddihez hasonló maximum-hőmérsékleti értékekre számíthatunk. A légmozgás vasárnap estig gyenge, mérsékelt marad, estétől és hétfőn már többfelé kísérhetik élénk lökések az északias szelet. Kedden erős lesz a keleti, északkeleti szél, viharos széllökések is előfordulhatnak. Szerdán és csütörtökön már csak kevés helyen élénkülhet meg a délkeletire forduló szél.

Forrás: Időkép

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 8