Véget ért a Múzeumok Őszi Fesztiválja

múzeumok Fotó: Munkácsy Mihály Múzeum

2018. november 11-én Márton napjával zárult le a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Az idei év témája a Szenzációs örökség volt.

hirdetés

A Munkácsy Mihály Múzeum is több programmal csatlakozott a rendezvénysorozathoz. Mátyás király hadai nyomában címmel régész szakember tartott ismeretterjesztő előadást általános iskolások számára. A korabeli fegyverbemutatóval egybekötött prezentáció során a résztvevők átfogó képet kaphattak a híres Fekete sereg harcászati módszereiről, Mátyás király uralkodásának legfontosabb momentumairól, valamint a halálát követő időszakról. A program az Utazó Múzeum tematikához illeszkedett, helyszíne a Gerlai Általános Iskola volt.

A fesztivál másik állomásaként rendhagyó fotószakkör zajlott, melynek témája Békéscsaba város volt. A diákok megismerkedtek a művészi fotózás alapjaival, a “drónozással”, valamint saját, Békéscsabához kapcsolódó kisfilmjüket is elkészítették. A szakkör fényképanyaga megtekinthető lesz 2018. december 6-tól a Munkácsy Mihály Múzeumban – írja a múzeum honlapján Pintér Anikó, az intézmény közművelődési munkatársa.

A rendezvénysorozatról itt láthatnak felvételeket:

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 61 = 66