A Ferrari biztos abban, hogy egy új Vettelt fognak látni 2019-ben

Fotó: Kaiser Erika

A Ferrari mérnöki igazgatója, Jock Clear szerint Sebastian Vettelt a hőn áhított világbajnoki cím fogja motiválni a következő szezonban.

A Ferrari és Vettel valamennyire megnehezítette Lewis Hamilton és Mercedes dolgát az idei szezonban. Sokáig az olasz istálló versenyzői voltak a világbajnoki cím legnagyobb esélyesei. Azonban a Magyar Nagydíjtól a Mercedes magára talált, a Ferrari pedig visszaesett és számos hibát vétett, amivel megkönnyítették Hamilton és a Mercedes dolgát. A négyszeres világbajnok német pilóta rengeteget hibázott a szezonban, különösen akkor, amikor nagy nyomás alatt versenyzett. Azonban Clear szerint ezek a hibák erősebbé fogják tenni Vettelt a következő szezonra.

„Tény, hogy az ilyen kaliberű versenyzők, mint Seb, élvezik, ha nyomás alatt vannak,” – mondta a brit mérnök. „Az élsportolók mindig egymásból hozzák ki a legjobbat, egymást helyezik nyomás alá versenyről versenyre. Ez a munkájuk része.

„Szerintem élvezte az idei szezont. Voltak jó és rossz pillanatai egyaránt. Azonban Seb szerint a 2009-es bajnokság elvesztése sokkal rosszabb volt az idei vereséghez képest. Tudta, hogy kockázatot kell vállalnia agyőzelem érdekében. Mindannyian felelősek vagyunk az idei teljesítményért. Seb szemszögéből nézve a dolgokat, a hibák erősebbé fogják tenni őt a következő szezonra. A küldetését még nem sikerült teljesítenie a Ferrarinál.”

Nemcsak a német pilóta hibázott a szezon során, hanem a csapat is. Clear úgy látja, hogy a csapat nem volt képes folyamatosan jól teljesíteni 2018-ban.

„Fantasztikus csatát láthattunk idén a Ferrari és a Mercedes között. Ezért is vagyunk itt ebben a sportban. Nyilvánvaló, hogyha a te csapatod marad alul, az nem valami felemelő érzés. Egyszerűen kicsúsztak a dolgok a kezeink közül. Minden egyes verseny ugyanolyan fontosságú, ugyanis mindegyik versenyen hiba nélkül kell jó teljesítményt nyújtanod, ha bajnok szeretnél lenni. Sajnos kudarcot vallottunk ennek terén az idei szezonban. Ha visszatekintünk a múltba, az idei Ferrari volt az elmúlt 10 éve legerősebb Ferrarija. Erre kell építenünk 2019-re.”

„Az Amerikai Nagydíjon aratott győzelmünk jelzi, hogy képesek vagyunk harcolni a többiekkel. Képesek voltunk harcolni annak ellenére, hogy a szezon kétharmadánál voltak problémáink.”

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.