Megnyílt a Városháza a diákok előtt

városháza Fotó: Körös Hírcentrum

A békéscsabai Városháza rendszeresen visszatérő vendégei a diákok. A 2020-ig tartó, a békéscsabai önkormányzat által elfogadott ifjúsági koncepció egyik fontos eleme, hogy a fiatalok tájékoztatást kapjanak az őket érintő ügyekben, kérdésekben. Ennek része a Nyílt Nap a Városházán program, melynek keretében a képviselők munkáját ismerhetik meg a diákok a Városháza dísztermében.

hirdetés

A nyílt nap célja, hogy a fiatalok megismerjék a polgármesteri hivatal és az önkormányzat felépítését, működését, legyenek tájékozottak a korosztályukat közvetlenül érintő hivatali ügyintézési folyamatokban. A nyílt napra a békéscsabai középiskolák 10-10 tanulót delegálhattak, a díszteremben mintegy százan jelentek meg. Erre a napra ez a közel száz diák jelképes képviselői mandátumot kapott, így valóban belecsöppenhettek abba, hogyan is zajlik egy közgyűlési döntés meghozatala.

hirdetés

A fiatalokat Nagy Ferenc alpolgármester köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy a közgyűlés néhány éve fogadta el azt a 2020-ig érvényben lévő ifjúsági koncepciót és annak cselekvési tervét, melynek egyik fontos pillére a fiatalok széleskörű információigényének kielégítése, a számukra érdekes információs csatornák megtalálása és azok alkalmazása. Ennek egyik eleme a nyílt napi program is, amit harmadik éve szerveznek meg a megyeszékhely diákjainak.

A rendkívüli testületi ülésen a napirendi pontokat a hivatali szervezeti egységek és osztályok vezetőinek beszámolói alkották. Mindenki 5-5 percben adott tájékoztatást arról, hogy milyen, konkrétan a fiatalokhoz kapcsolódó tevékenységet végez az adott osztály. Ezeket a beszámolókat szavazással fogadhatták el a diákok. A programot egy, a mindenkori békéscsabai bíróknak emléket állító tábla avatása zárta.

 

Nagy Ferenc alpolgármester köszöntőjét itt meghallgathatják:

 

A rendezvényen készült fényképeinket itt láthatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 12 = 20