Angyalok szárnyalása: teltház előtt zajlott a jótékonysági gálaest

Fotó: Körös Hírcentrum

Hétfő este megrendezésre került az Angyalok szárnyalása jótékonysági gálaest. A Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ, és a Békés Megyei Jókai Színház közös rendezvénye teltház előtt zajlott.

A központ mintegy 70 fiatalja és 30 munkatársa, valamint a Jókai Színház szinte teljes kollektívája részt vett az esemény lebonyolításában, illetve a produkcióban. Az érzelmekkel teli előadásban ének, tánc és mesefeldolgozás is helyet kapott.

hirdetés

A gálaestet megelőzően Sziszák Katalin a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója elmondta: a fellépések által olyasmivel bővülhetett a fiatalok élete, amit a szakemberek nem tudtak nekik megadni. Az integrációjuk teljesedik ki ezáltal, nagyon boldogok, hogy sikeres az, amit csinálnak. Olyan tehetséget fedeznek fel bennük a művészek, amit a szakemberek szemei nem látnak, hiszen ők más szemmel is nézik őket nap mint nap.

Fotó: Körös Hírcentrum

Minden előadást hosszas előkészületek és próbák sokasága előz meg, így volt ez az Angyalok szárnyalása elnevezésű jótékonysági gálaest kapcsán is. A művészek és a fiatalok -ahogy lehetőségeik engedték -, folyamatosan próbáltak, hogy egy felejthetetlen előadást varázsoljanak a színpadra. A tavalyi előadáshoz hasonlóan, idén is teltház fogadta a fellépőket.

Sziszák Katalin az előadást követő beszédében úgy fogalmazott, elgondolkodtató előadást láthattak az érdeklődők, a vidám pillanatok mellett, olykor néhány könnycsepp is megcsillant a székeken ülők szemében. Hozzátette: a gálaestre való felkészülés és maga az előadás, talán többet is ad, mint egy intézményi karácsonyi ünnepség. A fellépők annyi mindent kapnak az est folyamán, annyi pozitív hatás éri őket, amit még a meghitt ünnepség sem szárnyal túl.

Sziszák Katalin beszéde itt meghallgatható:

 

Képgalériánk:

 

A Körös Hírcentrum által készített videó összeállításunk hamarosan megtekinthető. Kérjük, látogasson vissza később!

Szóljon hozzá!

85 + = 95