MEVZA: a Calcit ellen folytatta a BRSE

calcit Fotó: BRSE / Facebook

Szlovéniában folytatta idei MEVZA Cup szereplését a címvédő Swietelsky – Békéscsaba, korábbi nagy ellenfele, a Calcit Kamnik otthonában. A csabaiak elsősorban magyar fiataljaiknak kívántak játéklehetőséget biztosítani, emiatt eddig korábban nem látott kezdővel állt fel a BRSE.

hirdetés

Eredmény alakulása: 1. szett: 8:8, 18:12. 2. szett: 8:5, 16:15. 3. szett: 8:8, 17:11.

hirdetés

Bodovics Hanna remek blokkal mutatkozott be, de a többiek sem tűntek megilletődöttnek. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. 10:10 után hullámvölgybe került a magyar bajnok, 5-el ellépett a hazai gárda. Leiszt Máté időkéréssel és cserével próbálkozott, de a különbség megmaradt. Remekül küzdöttek a csabai fiatalok, de a döntő szituációkban elkövetett hibák megpecsételtek a sorsukat. (1:0)

Rögtön a második etap elején komoly adok-kapok alakult ki, de állta a sarat a BRSE. (5:5) Aztán elég volt ismét egy hullámvölgy, a Calcit a rutinos szerb Kostic vezetésével 5 pontos vezetést alakított ki. Aztán amikor az addig mérsékeltebb teljesítményt nyújtó Szedmák Réka is beszállt a pontgyártásba, akkor ismét látótávolságon belülre került a Békéscsaba. (15:14) Nagyot küzdött minden egyes labdáért a vendég együttes, azonban 2 pontnál nem sikerült közelebb férkőzni. Így a házigazdák megnyerték a 2. szettet is.

A 3. játékrész elején Glemboczki ásszal, Bodovics pedig hatalmas blokkal jelezte, hogy nem adják fel. 8:8-nál egyenlőt mutatott az eredményjelző. Sajnos innen zsinórban nyolc szlovén pont következett, így jelentős előnyre tett szert a Calcit Kamnik. Sebestyén Flóra is pályára lépett, rögtön két remek nyitással letéve névjegyét a felnőttek között. Mindez azonban csak az eredmény kozmetikázására volt elég, a Kamnik magabiztosan nyerte a 3. szettet, ezzel a találkozót is.

A mérkőzést ugyan 3:0 arányban elveszítette a BRSE, de a fiatal játékosok számára értékes tapasztalatot jelentett a találkozó. Leiszt Máté, a csapat edzője szerint túl sok hibával játszottak, minden szettben beragadtak 1-1 állásba, ami megpecsételte a sorsukat – tájékoztatott a csabai klub.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 11 = 15