Látott már Mi-24-es harci helikoptert Békéscsaba felett? Íme:

Kiemelt képünk illusztráció

A Békés Airport tett közzé egy videót hivatalos Facebook oldalán, melyben egy szovjet harci helikoptert, nevezetesen egy Mi-24-est láthatunk a levegőben Békéscsaba felett.

hirdetés

hirdetés

MI24

Közzétette: Békés Airport – 2018. november 22., csütörtök

Frissítés: Kerestük a repülőteret, hogy megtudjuk, milyen céllal járt itt a helikopter. Mint elmondták: a Mi-24-es gyakorló megközelítést végzett a 17 Bal pályán.

A Szovjetunióban kifejlesztett, majd a Szovjet Légierőben 1976-ban szolgálatba állított Mi-24-es harci helikopter – mint típus -, számos konfliktusban vett részt, de a legnagyobb szabású alkalmazására a Szovjetunió afganisztáni háborújában került sor.

1978 óta közel 2000 db Mi–24-est gyártottak, 600-at export célra. Ebből a típusból, nem meglepő módon Oroszországban van a legtöbb rendszeresítve, mintegy 260 darabot tartanak készenlétben. A Mi-24-es harci helikopterből több ország is bevásárolt, legnagyobb tételszámban az Afgán Légierő rendelt, mintegy 115 darab lett leszállítva részükre 1979 óta.

Magyarország, ezzel együtt a Magyar Honvédség 8 db, Oroszországban felújított és korszerűsített Mi-24-es helikopterrel rendelkezik.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!