Dévaványai diákok lettek Európa legjobbjai

dévaványai Érmekkel, serlegekkel tértek haza a diákok a megmérettetésről. Fotó: Gyulai Szakképzési Centrum Dévaványai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

A közelmúltban a Gyulai Szakképzési Centrum Dévaványai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma összesen 14 diákja vett részt a fodrászoknak szervezett Európa Kupán. A dévaványai fodrász csapat négy versenyszámban indult a Budapesten szervezett megmérettetésen.

hirdetés

Hajdu Bálint, a verseny egyik indulója megosztotta, hogy már tavaly szeretett volna részt venni a versenyen, csak már nem lett volna elég ideje felkészülni. Így idén már különösen figyelt, oktatói segítségével pedig minden energiájával a versenyre összpontosított. Egy hónap alatt megálmodták a versenyfrizurákat, majd gyakorolták az elkészítést. Gellai Zoltánné, a diákok egyik felkészítő pedagógusa elmondta, már évek óta járnak különböző versenyekre. Éppen néhány nappal korábban tértek haza egy magyar bajnoki címmel, ez is megerősítette őket abban, hogy helyük van egy ilyen szintű megmérettetésen. Dr. Laczóné Kiss Ágota, a másik felkészítő pedig kifejtette, hogy az ehhez hasonló versenyekre mindig felhívják a fiatalok figyelmét. Egymást is nagyon tudják motiválni a jobbnál jobb eredményekkel. Az Európa Kupán 16 ország 220 versenyzője indult el összesen.

hirdetés

Három számban a bajnoki címet, kettőben ezüst és kettőben bronzérmet hoztak el. Egy versenyszámban, a fonással készített nappali frizura kategóriában a dobogó mindhárom fokára a a tagiskola tanulói állhattak. A bajnoki címet Surányi Alexandra (11. osztály) nyerte, ezüst érmes Nagy Adrienn (13. évfolyam), bronz helyezés: Balogh Viktória (10. osztály). Marcell hullám kategóriában Hajdu Bálint 10. osztályos tanuló kupa győztes lett. A dobogó második fokán is a dévaványai középiskola 14. évfolyamos diákja, Bodóczki Fruzsina állt. A fonással készített estélyi frizura kategória bajnokaként szintén Hajdu Bálintot ismerte el a neves zsűri. Itt Hülvely Zita, a 14. évfolyamos diák bronzérmes lett. Összesített eredmények: 3 Európa-bajnok (Marcell hullám, nappali és estélyi, fonással készített frizura), 2 ezüst érem (Marcell hullám és nappali frizura), 2 bronz helyezés (nappali és estélyi, fonással készített frizura). A fantasztikus eredmények mögött rengeteg felkészülés, kreativitás, gyakorlás, szakmai munka áll – írja a tagintézmény honlapja.

További helyezések:

  • Nappali fonás:
    • Csordás Virág és Malomsoki Naomi 4. hely (holtverseny)
    • Fejes Szilvia és Ozsváth Veronika 8. (holtverseny)
  • Marcell hullám:
    • Szilágyi Fanni 4.
    • Földi Csilla 10.
  • Konty:
    • Hajdu Bálint 4.
    • Kontra Ildikó 5.
    • Szilágyi Fanni 6.

A versenyről készült interjúnkat itt meghallgathatják:

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

58 − 57 =