Susie Wolff: A női versenyzők tesztje nem a marketingről szól majd

Fotó: Tajthi Andrea

A Formula E-s Venturi csapat csapatfőnöke, Susie Wolff úgy véli, hogy a jövőhónapban megrendezésre kerülő tesztnek, melyen női versenyzők is részt vesznek majd, azt kell majd mutatnia, hogy ők nem pusztán női mivoltjukból kapnak lehetőséget.

hirdetés

Hét női versenyző részvétele már megerősített a rijádi teszten, melyre december 16-án, a szezonnyitó után kerül majd sor. A Venturinál is lesz női tesztelő, Simona de Silvestro személyében, Wolff szerint pedig ez a teszt inkább a fejlődést szolgálja, mintsem a marketinget.

hirdetés

“Eléggé hangoztattam, milyennek kellene lennie a dolognak, hogy komolyan menjen, ne csak a figyelemfelkeltésre legyen lehetőség és ne arról szóljon, hogy nincs meg a szükséges képesség, vagy ne legyen hosszútávú pozitív hatása.” – mondta Wolff. “Elég sokat beszéltünk erről a csapatvezetőkkel, hogy csak akkor engedjenek a teszten a csapatok női versenyzőket, ha akarnák is alkalmazni őket. Nem lesznek külön, különféle szintű etapok, nem lesz olyan nő, aki indokolatlanul lesz beemelve.”

“Elvesztettem egy nagyon jó barátomat, akinek nem kellett volna olyan helyzetbe kerülnie, amilyenben volt. Nagyon biztos vagyok abban, olyan lehetőséget teremtünk, ami nem csak a szaúdi közösségre lesz pozitív hatással, hanem sokkal szélesebb körben, szerte a világon.”

Forrás: Racingline.hu

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 5 = 4