Békés megyében közlekednek a legtöbben kerékpárral

kerékpár

Az idei évtől országszerte mérik a kerékpárral közlekedők számát – a legtöbben Békés megyében közlekednek kerékpárral.

hirdetés

Több év után idén országosan 95 helyszínen végzett kézi és gépi kerékpáros forgalomszámlálást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az előzetes adatok alapján 4275 mérési óra alatt összesen 202539 kerékpáros áthaladását rögzítették a
szakemberek. A mérés célja, hogy az üzemeltetést végző Magyar Közút Nonprofit Zrt. hatékonyabban, az igényeket jobban kiszolgálva és gazdaságosabban lássa el a közel 1000 kilométernyi külterületi kerékpárút üzemeltetését. A mérések Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kezdeményezésére, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósultak meg.

hirdetés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az idei év tavaszától kezdődően folyamatosan vehette át a főutakkal párhuzamos lakott területen kívüli és az országos kerékpáros törzshálózat lakott területen kívüli kerékpárforgalmi létesítményeinek üzemeltetési és karbantartási feladatait. Ezzel egységes szemlélet és hatékonyabb munkavégzés mellett lesz ellátható az ország kerékpárhálózat fenntartása. Az átadás-átvételt követően valamennyi helyszínen megtörtént az állapotfelmérés és a legsürgősebb beavatkozásokról is gondoskodtak a szakemberek. Csak idén, országosan több, mint 2 milliárd forintot fordíthatnak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei az országos kerékpárhálózat üzemeltetésre, fenntartásra és üzemeltetési feladatokhoz szükséges gépek beszerzésére, 2019-ben szintén 2 milliárd forint áll rendelkezésre ezen tevékenység ellátására. A nagyobb volumenű felújítási projektek már idén ősszel elindultak és jövő tavasszal folytatódnak.

Békéscsaba a legkerékpárosabb város.

Az idei mérés eredményeként a legtöbb kerékpárost Békéscsabán számlálták, ahol a három mérési nap alatt összesen 15442 kerékpáros haladt át az Andrássy úti mérési ponton. Az egy napon mért legmagasabb forgalom szintén Békéscsabához kötődik, a nyári hétköznapi mérés során 6031 kerékpárost rögzítettek, míg az egy óra alatt mért legnagyobb forgalom 590 kerékpáros volt.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

9 + 1 =