2018. december 4. Jótékony Dallamok

Jótékony esten énekel Varga Viktor. A Csillag születik című tehetségkutató műsorban feltűnt énekes az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézménye jótékonysági műsorában lép fel december 4-én, Gyulán.

Iskolájuk játszóudvarának felújítására gyűjt majd az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézménye azon az esten, amit december 4-én, kedden rendeznek a gyulai Vigadóban. A gyógypedagógiai szakmában a legelismertebbek között emlegetett iskola működését a térség első gyógypedagógiai intézményeként, 1922. február 6-án kezdte. Ma az óvodától a középiskoláig folyik náluk képzés, 3-25 év közötti fiatalok oktatását, társadalomba illeszkedését segítik. Az általános iskolai képzésben enyhe és középsúlyos fogyatékkal élő, valamint autista gyermekekkel foglalkoznak, a középiskolás korosztályban ellátják a súlyos és halmozottan fogyatékos fiatalokat. Kollégiumuk szolgáltatását 92-en veszik igénybe.

A közreműködésre felkért szereplők azonnal igent mondtak, amikor az idén első alkalommal megszervezett műsor ötletével megkerestük őket – tájékoztatott az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézménye tagintézményvezetője. Örkényi-Nyist Kornélia hozzáteszi: felemelő az összefogás, ami a Jótékony dallamok című est szervező munkáit kíséri, s amelyért a közreműködőknek és Gyula város vezetésének nem lehetnek elég hálásak.

A fellépők között találjuk a békéscsabai Esély Pedagógiai Központ két munkatársát, Hegedűs-Bite Beátát és Vandlik Tamást, a gyulai Nicolae Balcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium énekkarát, valamint a szintén gyulai zeneiskola diákjaiból alakult PowerBeat Ütőegyüttest és Varga Viktort – akinek dalait a tagintézmény énekkarát alkotó fiatalok nem csak ismerik, de igen kedvelik is.

Az eseményen egyébként a kedvezményezett intézmény diákjai is bemutatkoznak. A Pánczél Énekkara 30 perces műsorral készül; előadásukban karácsonyi dallamok szólalnak meg. Számukra az éneklés rehabilitáció, közösségformáló tevékenység – elsődleges szerepe mégis a tehetséggondozás.

A december 4-én 18 órakor, a gyulai Vigadóban kezdődő műsorra a belépés díjtalan, ám a szervezők azt kérik az érdeklődőktől, adományokkal segítsék iskolájuk játszóudvarának felújítását.

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.