Pénztárcát lopott, elfogták a rendőrök

Kiemelt képünk illusztráció

Bevásárlókocsiban felejtette a pénztárcáját egy nő Gyulán, egy üzletben. A tárcát egy férfi ellopta, de a rendőri intézkedésnek köszönhetően a benne tartott pénzzel együtt visszakerült a tulajdonoshoz.

Ellopták egy nő pénztárcáját 2018. november 29-én Gyulán, egy áruházból. A nő vásárolt és közben egy bevásárlókocsiban őrizetlenül hagyta a kosarát. Egy férfi odament a kosárhoz, kivette belőle a tárcát és elvitte. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei azonosították és előállították a lopás gyanúsítottját. A dobozi férfi feleségével vásárolt, amikor felfigyelt az őrizetlenül hagyott pénztárcára. Miután kivitte az üzletből, a benne talált személyi igazolványt egy szemetesbe dobta, a tárcát pedig hazavitte. Amikor házkutatást tartottak nála, önként átadta a rendőröknek a lopott dolgot. A pénzből, ami a tárcában volt, nem hiányzott, a rendőrök a teljes összeget visszaadták a nőnek a pénztárcájával együtt. Az 58 éves dobozi férfi ellen a Gyulai Rendőrkapitányság lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A történtek kapcsán a rendőrség kéri, hogy mindenki vigyázzon a személyes dolgaira!  A táskáját, pénztárcáját, mobiltelefonját még rövid időre se hagyja sehol őrizetlenül! Karácsony közeledtével egyre nagyobb lesz a forgalom a bevásárlóközpontokban, üzletekben és az ezek környékén lévő parkolókban. Vásárlás közben, amíg válogatnak a termékek között, ne tegyék le a pénztárcájukat, mobiltelefonjaikat! Kosár helyett jól zárható táskában vigyék ezeket a dolgokat! A talált tárgyakat, okmányokat pedig juttassák vissza a tulajdonoshoz, vagy adják le a helyi önkormányzatnál!

Forrás: Police.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.