Új vezető a Helyi Rádiók Országos Egyesülete élén

Fotó: Hauk Zoltán / Facebook

Megtartotta éves tisztújító közgyűlését a Helyi Rádiók Országos Egyesülete, ahol Hauk Zoltánt választották az egyesület élére. A tagok előzetes jelölések híján a jelen lévők közül jelöltek elnököt, elnökségi tagokat(6), felügyelő bizottsági tagot(1), akikre lehetett szavazni.

hirdetés

Minden posztra egy jelölt volt, akiket szinte egyhangúlag megszavazott a tagság. Az alapszabály szerint három évre töltik be tisztségüket. A leköszönő elnök Radetzky András interjút adott a Körös Hírcentrum tudósítójának, mint elmondta, egy nagyon erős hálózatba kapcsolódási folyamat indult el, amely folyamatnak van egy nagyon lényeges gazdasági racionalitása, ugyanakkor az effajta központosítással a média sokszínűsége csorbul. Kevesebb helyi tartalom születik és mint fogalmaz: Hosszútávon nem szerencsés, ha ez a folyamat erősödik.

hirdetés
Radetzky András / Fotó: Körös Hírcentrum

A hálózatba kapcsolt adók a nap nagy részében – klasszikusan húsz órában -, ugyanazt az egyetlen műsort sugározzák. Vagyis, ha van az országban mondjuk húsz helyi rádió, amelyek hálózatba kapcsolódnak egymással, akkor ez a húsz helyi rádió, az ország különböző pontjain húsz órában egyetlen központi műsort sugároznak majd. Ezáltal négy órára szűkül az a műsoridő, ahol lehetősége van az adott helyi rádiónak, valódi helyi tartalmat készíteni.-fogalmazott a leköszönő elnök.

(A négy órás helyi tartalom a nappali 05-től 23-ig sávban kell legyen, ezért a vállalt helyi tartalmú szöveg 05-06 között teljesül leggyakrabban -a szerk.)

Radetzky András kiemelte: a helyi rádió nagyon fontos szereplője a helyi közéletnek, a helyi demokráciának, a gazdaságnak és a kultúrának. 

A teljes interjú itt meghallgatható:

 

Az elnökségi tagságért hatan jelentkeztek, akiket kivétel nélkül megválasztottak:

Tóth-Szántay József – Rádió M, FM7
Szakács Tibor – Best FM Nyíregyháza
Gajdics Ottó – Karc FM
Nagy Tibor – Gong Rádió
Ürge Dezső – Sláger FM
Máté Csaba – Rádió 1

Az újonnan megválasztott elnök Hauk Zoltán a Rádió 1 hálózat kereskedelmi vezetője későbbre ígért interjút, de azt előzetesen elmondta, hogy örül a megvàlasztásànak, és a Rádió 1- hez megkérdőjelezhetetlen kötődése mellett minden tag elnökeként kíván tevékenykedni.

hirdetés

Szóljon hozzá!

6 + 2 =