Új vezető a Helyi Rádiók Országos Egyesülete élén

Fotó: Hauk Zoltán / Facebook

Megtartotta éves tisztújító közgyűlését a Helyi Rádiók Országos Egyesülete, ahol Hauk Zoltánt választották az egyesület élére. A tagok előzetes jelölések híján a jelen lévők közül jelöltek elnököt, elnökségi tagokat(6), felügyelő bizottsági tagot(1), akikre lehetett szavazni.

Minden posztra egy jelölt volt, akiket szinte egyhangúlag megszavazott a tagság. Az alapszabály szerint három évre töltik be tisztségüket. A leköszönő elnök Radetzky András interjút adott a Körös Hírcentrum tudósítójának, mint elmondta, egy nagyon erős hálózatba kapcsolódási folyamat indult el, amely folyamatnak van egy nagyon lényeges gazdasági racionalitása, ugyanakkor az effajta központosítással a média sokszínűsége csorbul. Kevesebb helyi tartalom születik és mint fogalmaz: Hosszútávon nem szerencsés, ha ez a folyamat erősödik.

Radetzky András / Fotó: Körös Hírcentrum

A hálózatba kapcsolt adók a nap nagy részében – klasszikusan húsz órában -, ugyanazt az egyetlen műsort sugározzák. Vagyis, ha van az országban mondjuk húsz helyi rádió, amelyek hálózatba kapcsolódnak egymással, akkor ez a húsz helyi rádió, az ország különböző pontjain húsz órában egyetlen központi műsort sugároznak majd. Ezáltal négy órára szűkül az a műsoridő, ahol lehetősége van az adott helyi rádiónak, valódi helyi tartalmat készíteni.-fogalmazott a leköszönő elnök.

(A négy órás helyi tartalom a nappali 05-től 23-ig sávban kell legyen, ezért a vállalt helyi tartalmú szöveg 05-06 között teljesül leggyakrabban -a szerk.)

Radetzky András kiemelte: a helyi rádió nagyon fontos szereplője a helyi közéletnek, a helyi demokráciának, a gazdaságnak és a kultúrának. 

A teljes interjú itt meghallgatható:

 

Az elnökségi tagságért hatan jelentkeztek, akiket kivétel nélkül megválasztottak:

Tóth-Szántay József – Rádió M, FM7
Szakács Tibor – Best FM Nyíregyháza
Gajdics Ottó – Karc FM
Nagy Tibor – Gong Rádió
Ürge Dezső – Sláger FM
Máté Csaba – Rádió 1

Az újonnan megválasztott elnök Hauk Zoltán a Rádió 1 hálózat kereskedelmi vezetője későbbre ígért interjút, de azt előzetesen elmondta, hogy örül a megvàlasztásànak, és a Rádió 1- hez megkérdőjelezhetetlen kötődése mellett minden tag elnökeként kíván tevékenykedni.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.