Érdekes és sikeres évet zárhat a Palmetta

palmetta Különleges élmény egy Palmetta-koncert. Forrás: Palmetta zenekar / Facebook

Mozgalmas hónapok vannak a Palmetta zenekar tagjai mögött. Fesztiválok, és egy amerikai utazás is színesítette a nyarat. A részletekről Kima Norbertet, a zenekar vezetőjét és dobosát kérdeztük.

A koncertek nagy része május és október közé esik, hiszen nagy zenekarról van szó, nagy színpadot igényel, ezért leginkább fesztiválokon lépünk fel – kezdte beszámolóját Kima Norbert. Jártak magyar, határon túli, és már tengeren túli rendezvényen is. A Palmetta háromféle produkcióval koncertezik: a klasszikus rockműsor, amivel tíz éve indultak, egy akusztikus műsor és egy interaktív, gyerekeknek szóló produkció.

Minden turné során megvannak már a kedvenc, jól bevált helyszínek. A balatoni koncerteket például mindig várják az együttes tagjai, de a helyi, 2018-tól békéscsabai szezonnyitó koncertek is népszerűek. Idén a békési nyári tábor elmaradt, ennek az az oka, hogy áttette a székhelyét az együttes Békésről Békéscsabára. Így még nem találták meg a tábor új helyét sem. Kima Norbert szerint egyelőre szünetelni fog a tábor, sok tervük van ezzel is, amit még át kell gondoljanak. Az is lehet, hogy évről-évre költözik majd, vándorolni fog országszerte.

palmetta
Intenzív nyolc napot töltöttek Amerikában. Fotó: Palmetta / Facebook

Az amerikai utazás is egy különleges történet volt. Tavaly novemberben kapott egy üzenetet a zenekar, hogy felfedezték őket az egyik internetes zenei megosztó oldalon és szeretnék őket vendégül látni. A legnagyobb amerikai magyar fesztiválon játszhattak Floridában. Nagy örömmel fogadták az együttest, mind az elszármazott magyarok, mind az amerikai lakosság érdeklődéssel, lelkesedéssel hallgatta a magyar dalokat. Egy későbbi időpontra is kaptak meghívást, de az már egy nagyobb, több államot érintő turné lesz. Viszont éppen a szervezés miatt valószínűleg nem jövőre, hanem talán 2020-ban.

Nagyon termékeny év volt a 2018-as a Palmetta számára. A korábban említett koncertezés mellett november végén jelent meg az új lemezük, valamint kiadtak egy könyvet is az interaktív gyermekműsor alapján. Az új lemez az alapja a 2019-es terveknek is, hiszen indul az újabb turné az új zenék alapján. Tehát biztosan nem fognak unatkozni sem a zenészek, sem a táncosok az új évben sem.

A Kima Norberttel készült teljes interjút itt meghallgathatják:

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.