A „Mi kiállításunk” címmel nyílt fotótárlat a Munkácsy Mihály Múzeumban

drónnal Fotó: Körös Hírcentrum

A Mi kiállításunk címmel nyílt fotótárlat a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum aulájában. A kiállításon bemutatott alkotások drónnal készültek, a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma művészeti tagozatos diákjainak munkái.

2018-ban az utolsó állomásához érkezett a Munkácsy Mihály Múzeum és a Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola művészeti tagozata között kötött együttműködés keretén belül megvalósuló kreatív fotószakkör. A szakkörökön a diákok nemcsak a művészi ábrázolást és a fotó technikákat sajátíthatták el, hanem az utómunkák különböző fázisaival is megismerkedhettek. A múzeum munkatársai számára öröm volt részt venni ebben a projektben – mondta el a megnyitón Medgyesi Pál, az intézmény igazgatóhelyettese.

hirdetés

Az Én kiállítok, Te kiállítasz… a Mi kiállításunk című projekt öt évvel ezelőtt indult, egy infrastrukturális fejlesztéseket támogató pályázat kapcsán. Ez az öt év 128 diák több, mint ezer alkotását és öt látványos kiállítását foglalja magába. A kiállítások a város jellegzetes kulturális helyszínein kerültek bemutatásra. Úgymint a Gabonamúzeum, Csabagyöngye Kulturális Központ, Békés Megyei Könyvtár. Ez évben a Munkácsy Mihály Múzeum fogadja falai közé az utolsó tárlatot.

Novák Attila vizuálpedagógus-képzőművész arról beszélt a megnyitón, hogy az évek során örömmel vontak be újabb és újabb diákokat a programba. A tanulók több szakról gyűltek össze, mindegyiknek kiegészítő eleme volt csak eddig a fényképezés. Ebben a tanévben már indulhatott kifejezetten ezzel foglalkozó szak is. Idén egy viszonylag új témával, technikával ismerkedtek a fiatalok: drónnal készültek a bemutatott képek. Az első légi felvétel a 19. században készült, és kellett hozzá egy komplett léghajó. Ma a drón a tenyerünkön elfér. Ebből is látszik, mennyit változott a fotózás technikája.

Az Én kiállítok, Te kiállítasz… a Mi kiállításunk című fotókiállítás megtekinthető a Munkácsy Mihály Múzeum aulájában 2018. december 6-tól 2019. január 19-ig.

 

A megnyitót itt hallgathatják meg:

 

A Medgyesi Pállal készült interjút pedig itt:

 

A Novák Attilával készült interjút itt hallhatják:

Szóljon hozzá!

17 − 13 =