A „Mi kiállításunk” címmel nyílt fotótárlat a Munkácsy Mihály Múzeumban

drónnal Fotó: Körös Hírcentrum

A Mi kiállításunk címmel nyílt fotótárlat a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum aulájában. A kiállításon bemutatott alkotások drónnal készültek, a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma művészeti tagozatos diákjainak munkái.

2018-ban az utolsó állomásához érkezett a Munkácsy Mihály Múzeum és a Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola művészeti tagozata között kötött együttműködés keretén belül megvalósuló kreatív fotószakkör. A szakkörökön a diákok nemcsak a művészi ábrázolást és a fotó technikákat sajátíthatták el, hanem az utómunkák különböző fázisaival is megismerkedhettek. A múzeum munkatársai számára öröm volt részt venni ebben a projektben – mondta el a megnyitón Medgyesi Pál, az intézmény igazgatóhelyettese.

Az Én kiállítok, Te kiállítasz… a Mi kiállításunk című projekt öt évvel ezelőtt indult, egy infrastrukturális fejlesztéseket támogató pályázat kapcsán. Ez az öt év 128 diák több, mint ezer alkotását és öt látványos kiállítását foglalja magába. A kiállítások a város jellegzetes kulturális helyszínein kerültek bemutatásra. Úgymint a Gabonamúzeum, Csabagyöngye Kulturális Központ, Békés Megyei Könyvtár. Ez évben a Munkácsy Mihály Múzeum fogadja falai közé az utolsó tárlatot.

Novák Attila vizuálpedagógus-képzőművész arról beszélt a megnyitón, hogy az évek során örömmel vontak be újabb és újabb diákokat a programba. A tanulók több szakról gyűltek össze, mindegyiknek kiegészítő eleme volt csak eddig a fényképezés. Ebben a tanévben már indulhatott kifejezetten ezzel foglalkozó szak is. Idén egy viszonylag új témával, technikával ismerkedtek a fiatalok: drónnal készültek a bemutatott képek. Az első légi felvétel a 19. században készült, és kellett hozzá egy komplett léghajó. Ma a drón a tenyerünkön elfér. Ebből is látszik, mennyit változott a fotózás technikája.

Az Én kiállítok, Te kiállítasz… a Mi kiállításunk című fotókiállítás megtekinthető a Munkácsy Mihály Múzeum aulájában 2018. december 6-tól 2019. január 19-ig.

 

A megnyitót itt hallgathatják meg:

 

A Medgyesi Pállal készült interjút pedig itt:

 

A Novák Attilával készült interjút itt hallhatják:

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.